4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'de şiir gecesi

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü adına Özel Altınyıldız Koleji'nin düzenlediği "Bir Bahar Akşamı" isimli şiir dinletisinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in yanı sıra, yargı, emniyet ve eğitim alanındaki etkin isimler sahne alarak şiir okudu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde şiir sevgisinin yaygınlaşması ve toplum kesiminde özendirilmesi amacını taşıyan etkinlik, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü adına Özel Altınyıldız Koleji öğrencileri tarafından "Bir Bahar Akşamı" adı ile gerçekleştirildi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen şiir dinletisinden önce Nevşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri yaptı. Şiir dinletisinde, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ünlü şair Yavuz Bülent Bakiler'in
"Türkiyem, Anayurdum, Sebebim, Çarem" isimli şiiri seslendirdi.

Şiir dinletisinde ayrıca Nevşehir Aile Mahkemesi Hakimi Ramazan Ülger, Can Yücel'in "Ben hayatta en çok babamı sevdim" isimli şiirini seslendirirken, Nevşehir İcra Ceza ve Hukuk Mahkemesi Hakimi Suat Türkay'da, Şair Yitik Ozan'dan "Bağlama" isimli şiirini okudu.

Şiir dinletisine ayrıca Nevşehir Üniversitesi öğretim üyesi Ercan Kaçmaz, Zekeriya Bican'ın "Sarıkamış Şehitlerine" isimli şiiri ile renk katarken Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Dikiş öğretmeni Hatice Akpınar ise "Söyleyemedim" adlı türküyü seslendirdi.
Geceye eşi ile birlikte katılan Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, seslendirdikleri şiirleri ile geceye renk katan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Aile Mahkemesi Hakimi Ramazan Ülger, Nevşehir İcra Ceza ve Hukuk Mahkemesi Hakimi Suat Türkay, Nevşehir Üniversitesi öğretim üyesi Ercan Kaçmaz ve Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Dikiş öğretmeni Hatice Akpınar'a plaket takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 10:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?