3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'de sıla gecesi

Nevşehir'in Karaburna Belde Belediyesi tarafından 'Sıla Gecesi' düzenlendi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna beldesinde düzenlenen 'Sıla Gecesi', Belediye Meydanı’nda gerçekleştirildi. Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan, Karaburna Belediye Başkanı Yusuf Koçak, Sulusaray Belediye Başkanı İbrahim Pekşen, Aksalur Belediye Başkanı Mehmet Çalışkan'ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede ilk olarak yerel Halk Ozanı Fuat Zorlu sahne aldı. Zorlu, seslendirdiği yöresel türkü ve şiirlerle vatandaşlardan büyük alkış aldı. Zorlu'nun ardından sahneye çıkan ve şehit binbaşının bedensel engelli oğlu Ozan Şahin Özcan, kendisine ait şiirleri okudu. Özcan'ın şiirlerine zaman zaman gecede sunuculuk yapan Zeynep Köşker'de eşlik etti. Belediye Başkanı Yusuf Koçak'ın okuduğu 'Şehit' adlı şiir ise geceye katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Ozanların konseri ve şiir dinletisinin ardından ise Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Azerbaycan yöresine ait türküler eşliğinde ilginç dans gösterileri ile Azeri sanatçılar büyük beğeni topladı. Gece, programa katkıda bulunanlara Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan ve Karaburna Belediye Başkanı Yusuf Koçak tarafından plaket ve şilt verilmesi ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 12:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OZAN ŞAHİN IP: 85.98.134.xxx Tarih : 15.08.2008 01:33:21

Öncelikle yazı ve anlatım için teşekkür ederim.Bir düzeltme istersem soyadımda ÖZCAN yok sadece OZAN ŞAHİN ve şiir okumadım kendime ait şarkılarımı seslendirdim . SAYGILARIMLA...