6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'de sinema çekimi

Tolga Savacı ve Yıldız Asyalı'nın başrollerini oynadığı Aşkın Dansı isimli sinema filminin çekimlerine Kapadokya'da başlandı. 

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Sami Güçlü'nün yaptığı ve başrollerini Tolga Savacı ile Yıldız Asyalı'nın paylaştığı sinema filminin çekimlerine Nevşehir'in Ürgüp İlçesi'nde başlandı. Çekimleri Kapadokya Bölgesi'nin eşsiz güzellikteki vadileri ve kasabalarında 3 hafta süre ile devam edecek sinema filminde mistik bir aşk hikayesi anlatılacak. Filmin yönetmeni ve senaryo yazarı Sami Güçlü, Romeo ve Jüliyet balesinden yola çıkarak evrensel müzik ve dansı, Türk dans ve müziği ile birleştirerek sinema severlere ilginç bir aşk hikayesi anlatacağını söyledi.

Filminin sinemaseverler tarafından büyük ilgi göreceğine inandığını ifade eden Güçlü, "Evrensel bir sanat dili olan sinema ile gençlerimize ve insanlarımıza yaşadığımız toprakların kültürünü, hümanizmasını anlatmak ve onların bu dünyayı keşfetmelerine yardımcı olmak için, bu toprakların değerlerini önemini gençlere anlatmak istiyorum. Bu anlamda gençlerimiz, dayatılan çabuk tüketilen aşklar yerine gerçek aşk ile tanışmalarını, yaşamlarında yeni mutluluklar tatmalarını ve bir ömür boyu mutlu yaşayabileceklerini görmelerini istiyorum" dedi. 

İstanbul Film Festivali'ne yetiştirilmesi planlanan filmin diğer oyuncuları arasında Ahmet Mekin, Demir Karahan, Itır Esen, Ali Sirmen, Muhammed Cangören, Bora Kaskan, Açelya Ülgenay ve Tahran Eroğlu yer alıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 12:32:01
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 12:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?