4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'de verimlilik artacak

Milli Prodüktivite Merkezi'nin (MPM) somut bir destekleme ve iyileştirme programı olan 'Verimliliği Artırma Projesi'nin Nevşehir'de uygulamaya başlamasına ilişkin protokol imzalandı.

Milli Prodüktivite Merkezi ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) işbirliğinde Nevşehir'de yürütülecek olan "Verimliliği Artırma Projesi"nin tanıtım ve protokol imza töreni Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Programın açılışında Nevşehir'de uygulanacak olan Verimliliği Arttırma Projesi hakkında Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Peşkircioğlu, bir sunum yaptı. Verimliliği Artırma Projesi ile Nevşehir'de ilgili tüm kesim ve kuruluşların katılım ve destekleri sağlanarak, verimliliği artırmaya yönelik ölçme ve değerlendirme, araştırma, danışmanlık, eğitim, tanıtım ve yayın çalışmalarında bulunulacaklarını ifade eden Peşkircioğlu, Nevşehir iline yönelik çeşitli konularda araştırma faaliyetleri yürütülerek, eğitimler düzenleneceğini ve danışmanlık hizmetlerinin sunulacağını açıkladı.

NTSO Başkanı Mehmet Arif Parmaksız ise, son yıllarda önemli gelişmeler gösteren Nevşehir ekonomisinin daha da büyümesi için bu projeye büyük önem verdiklerini söyledi. Parmaksız, "Uzun soluklu olarak yürütülecek olan bu projenin hedef kitlesini ilimizde de büyük ağırlıkta olan imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'ler ve ildeki kamu ve özel sektör kuruluşları oluşturmaktadır. Hepimizin de bildiği gibi günümüzde, dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar doğrudan yada dolaylı olarak tüm faktörleri etkilemekte ve değişen şartlara hızla uyum gösterenler ayakta kalabilmektedir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, değişen şartlara hızla uyabilmeleri, esnek üretim yapısına sahip olmaları, mülkiyetin geniş bir tabana yayılmasını sağlamaları, bölgesel kalkınmayı desteklemeleri, yeni iş imkanları oluşturarak istihdama önemli katkıda bulunmaları ve benzeri özellikleri ile ülkenin ekonomik ve sosyal kalkınmalarında stratejik öneme sahiptirler. Bugün ilimizde yer alan tüm işletmelerin rekabet güçlerini ve teknolojik düzeylerini arttırıcı yönde tedbirler almaya ihtiyaçları vardır. Burada başlattığımız ve Milli Prodüktivite Merkezi ile işbirliğinde yürüteceğimiz 'Nevşehir Verimliliği Arttırma Projesi' ile ilimiz genelinde verimlilik bilincini tüm kesimlere yayarak, başta ilimizin ekonomik gelişimine katkıda bulunmanın yanında, sosyal hayata da doğrudan etkide bulunacak eğitimler, araştırma faaliyetleri ile ilimizin genel verimlilik düzeyini arttırılmasına katkıda bulunacağız" dedi.

Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal ise, konuşmasında verimliliğin önemine dikkat çekerek Türkiye'nin özellikle enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtularak kendi öz kaynaklarına yönelmesi ve bunu en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu da, son yıllarda tarımda, sanayide, turizmde, alt ve üst yapıda Nevşehir'in çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirtti. Belediye başkanları, milletvekilleri, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının zamanı en iyi şekilde kullanarak az zamanda çok işler üretilmesini sağladığını söyleyen Vali Hacımustafaoğlu, "Nevşehir'in en büyük projesi olan Nevşehir Üniversitesi'nin kurulmasına çalışıyorduk, kurduk. Ama kuruluş gerçekleştirildiği anda da çok kısa süre içerisinde 5 yeni bina üniversite kurulmadan önce hazırlandı ve yeni yeni rektöre başladığı gün teslim edildi. Bu küçük bir şey değil. Şimdi ise bir verimlilik projesi şehrimizde uygulamaya konuluyor. Uygulanması sona erdiğinde, Nevşehir'in çiftçisi, çiftçi kuruluşları, sanayicisi, esnaf odaları ve bunlarla ilgili çeşitli kuruluşlar üniversite ile işbirliği yaparak ilime uygun, verimlilik kurallarına uygun çalışma yapmaya başlayacaklar ve çok daha güzel şeyleri çok daha kısa sürede gerçekleştirme imkanına kavuşacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri Kerim Ünal ve Nevşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız tarafından imzalanan protokol Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'na sunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 21:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?