6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'de yangın tatbikatı

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün, Sivil Savunma Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği yangın tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 

MEDAŞ Nevşehir Müessese Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen tatbikatı Rauf Nail Akman İlköğretim Okulu öğrencileri ile bazı vatandaşlar da izledi. 

Yangın Tatbikatı öncesinde MEDAŞ Müessese Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü ve MEDAŞ Müessese Müdürlüğü yetkilileri kriz masasında bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. 

Tatbikat gereği MEDAŞ Müessese Müdürlüğü çay ocağındaki tüpün alev alması sonrasında, tüp görevliler tarafından bahçeye atıldı. Tatbikat gereği emniyet tedbiri olarak da tüm görevli personel güvenli bir şekilde dışarıya çıkartıldı. Bu arada, yanan arabaya ilk müdahaleyi Nevşehir Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri yangın söndürücülerle yaparken, olay yerine gelen Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de yangını tamamen söndürdü. Dumandan etkilenen bazı personele de yine müdahale gaz maskesi takan bir ekip tarafından yapıldı. Nevşehir Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenim gören hemşire adayları da, yaralı olarak kurtulan kişilere ilk yardım yaptılar. 

İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, özellikle ev yangınlarında önemli bir yer tutan tüp kaçağı ile ilgili olarak da tatbikat yaptılar.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 10:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?