4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'e 'Avrupa Dil Ödülü'

Nevşehir'den 'Avrupa Dil Ödülü' almaya hak kazanan iki kuruma düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Devlet Planlama Teşkilatı'na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından organize edilen ''Avrupa Dil Ödülleri'' etkinliği kapsamında Nevşehir'den Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu ile Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi'ne ödülleri Ankara Dedeman Hotel'de düzenlenen törenle verildi.

Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu "Sıra dışı", Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ise "Yaşayarak Öğreniyorum" projesi ile 2009 yılında Türkiye'de bu ödülü almaya hak kazanan 9 kurum arasına girerek önemli bir başarıya imza attı.

Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu 2009 yılında bu ödüle layık görülen tek devlet ilköğretim okulu olurken, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi de bu ödülü alan ilk belediye unvanını aldı. Nevşehir, 2009 yılında alınan ödüller ile birlikte 'Avrupa Dil Ödülü'nü en çok kazanan il unvanına sahip oldu.

2008 yılında Türkiye'de 'Avrupa Dil Ödülü'nü kazanan 5 kurumdan ikisi Nevşehir'e kazandırılmıştı. 20 Temmuz İlköğretim Okulu ile Özel Altınyıldız Koleji 2008 yılında 'Avrupa Dil Ödülü'nü kazanan kurumlar olmuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 14:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?