4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'e Atık Su Arıtma Tesisi

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği'nin (AB) ilgili birimlerince uygulanması kararlaştırılarak, yüzde 75 oranında karşılıksız hibe desteği ile yapılacak Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli 13 Kasım 2008 günü saat törenle atılacağı belirtildi.

Türkiye'den AB'nin ilgili birimlerine gönderilen çok sayıda proje içerisinde, titiz bir araştırma ve incelemeden sonra uygulanabilirliği onaylanan iki projeden birine sahip olan Nevşehir Belediyesi'nin Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Sulusaray beldesinin Karaağaç mevkiinde yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak.

Toplam 10 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine çok sayıda davetlinin katılacağı kaydedildi. 2010 yılında hizmete kazandırılması planlanan Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi ile Nevşehir kent merkezi başta olmak üzere Nar, Sulusaray ve Göre beldeleri ile Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Güvercinlik ve Çardak köylerinin atık sularının yanında Uçhisar beldesinin yüzde 70 oranındaki atık suları, tesiste arıtılacak.

Türkiye'nin en modern atık su arıtma tesislerinden biri olarak planlanan Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisi'nde arıtılacak suların büyük bir bölümü, bölgedeki tarım alanlarında kullanılabilir hale getirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.110.xxx Tarih : 11.11.2008 11:28:20

sn .BAŞKAN bu ne hızlılık mevsim şartlarına uygun değilki?AB ye ayıp oluyor diyemi acele edersiniz vilayet olduğunuzu yeni anladınız,sn vekiller baktıki olmuyor ivedi ve acele işe şeytan karışır,şu seçimi bitirin. daha çoook temel atarsınız bu gidişle..