3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'e kültür kent ödülü

Merkezi Ankara'da bulunan Büyük Anadolu Birliği tarafından, Nevşehir 'Yılın Kültür Kenti' çalışmaları ile de Nevşehir Belediyesi 'Yılın Belediyesi' seçildi.

Anadolu öz kültür ve uygarlığını birleştirici unsur kabul ederek, temel hak ve özgürlükler kapsamında demokrasi ve sosyal adalet merkezli, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefini esas alarak, toplum menfaati için sosyal çalışmalar yapmak; eğitim, öğretim, bilim, kültür ve sanat faaliyetlerinde bulunarak bireysel, kurumsal ve toplumsal boyutlarda iletişim, dayanışma ve işbirliğini güçlendirmeyi hedef çalışma olarak kabul eden Büyük Anadolu Birliği, 2007 yılının en başarılı kişi ve kurumlarını düzenlediği bir anket çalışması ile belirledi.

Düzenlenen anket ile Nevşehir, 'Yılın Kültür Kenti' ve çalışmaları ile de Nevşehir Belediyesi, 'Yılın Belediyesi' seçildi. Ankara Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yılın Kültür Kenti ve yılın Belediyesi ödülünü, Büyük Anadolu Birliği yöneticilerinin elinden alan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, birlik ilgililerine teşekkür etti.

Ünver, sürekli gelişen ve büyüyen Nevşehir'i markalaşmış bir dünya kenti haline getirmeye yönelik ilkeli, projeli çalışmalara bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 12:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necmi UZUN IP: 88.227.71.xxx Tarih : 21.05.2008 21:23:02

Basın kurumunda çalışmama rağmen Nevşehire özgü hiçbir etkinliğe şimdiye kadar rastlamadım. Nevşehirle özdeşleşen, Nevşehir denilince akla gelen hiçbir şey yok. Bu ödülün verilme sebebini çözemedim. Şimdiye kadar hangi kültür etkiniği yapmışlar. Geniş kapsamlı bir festival dahi duymadım. Ancak Türkiyede ödüller nasıl verilir, neler baz alınır anlayamadım. Genede Nevşehire hayırlı olsun.