4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'e MOBESE kuruluyor

Nevşehir'e kurulması kararlaştırılan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) için altyapı protokolü imzalandı.

Nevşehir Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, asayiş yönünden Türkiye'nin en huzurlu illerinden biri olan Nevşehir'de, asayiş olaylarının en alt seviyeye çekilebilmesi için şehrin kameralarla izlenmesine olanak sağlayan MOBESE sisteminin ciddi katkısının bulunacağını belirtti.

Nevşehir'de 2009 yılının Nisan ayında tamamlanması planlanan MOBESE kapsamında Nevşehir il merkezinin yanı sıra Ürgüp ve Avanos gibi turistik ilçeler ile birlikte Göreme ve Uçhisar gibi turistlerin yoğun olarak bulundukları beldelere de ilk etapta 60 adet çeşitli özelliklere sahip kameraların yerleştirileceğini belirten Vali Hacımustafaoğlu, sistemin hizmete girdiğinde şehrin çok daha güvenli bir hale geleceğini vurguladı.

Vali Hacımustafaoğlu, "Bu MOBESE sistemi kötü niyetli kişilerin suç işlemesine karşı yüzde 100 engelleyici olacak. Hiç kimse dört bir yanı kameralarla izlenen bir şehirde hırsızlık, şüpheli paket bırakma gibi bir suç işleme eğilimi içerisinde olmaz. İlimizde zaten çok az olay oluyor, ama bu sistem ile birlikte olay sayısını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Böyle bir sistem Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan ve her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği şehrimiz için çok gerekliydi" dedi.

Daha sonra MOBESE Altyapı Protokolü Vali Hacımustafaoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan ve İl Telekom Müdürü Yavuz Yapar tarafından imzalandı. Protokol gereğince MOBESE sisteminin alt yapısını Nevşehir Belediyesi, Türk Telekom alt yapısından faydalanarak ücretsiz olarak karşılayacak.

Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sistemin kurulumu için İl Özel İdaresi tarafından ihale açılacak. Protokol imza törenine ayrıca Garnizon Komutanı Jandarma Albay Esat Mahmut Apaydın, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar'da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 14:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?