5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Nevşehir'e modern pazaryeri

NEVŞEHİR, MODERN PAZARYERİ İLE TANIŞMAYA HAZIRLANIYOR

Nevşehir Belediyesi tarafından İbrahim Paşa Mahallesi'nde, 23 bin 500 metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirilecek Modern Pazaryeri'nin inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor.

Nevşehir'in yıllardan beri katmerleşen sorunlarından başında gelen ve çözüm üretilemeyen Modern Pazar yeri, Nevşehir Belediyesi'nin bu yöndeki soruna kararlı bir şekilde yaklaşımı ile sona eriyor.

2006 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bulunduğu alanın Nevşehir Belediyesi tarafından satın alınmasının yanı sıra, Nevşehir İl Özel İdaresi'ne ait Petrol İstasyonu'nun dev Pazar yeri kompleksine ilave edilmesi ile toplam 23 bin 500 metrekarelik bir alan içerisinde yapımına başlanılan Modern Pazar Yeri büyük bir boşluğu dolduracak dev yatırımlardan biri olarak ele alınıyor. Vatandaşların her türlü pazar ihtiyacını daha sağlıklı ortamda yapmalarının sağlanmasının yanında bazı özellikli birimleriyle de dikkatleri üzerinde toplayan Nevşehir Pazar Yerinde çağın gerektirdiği bir yapılanma ile etkin hizmetler yürütülecek. Pazar alışverişini yapacak ev hanımlarının bebekleri için bebek bakım odası ve dinlenme birimleri de oluşturulacak. Projede engelli vatandaşları da unutmayan Nevşehir Belediyesi modern pazar yerinde, engelli vatandaşlar için de asansör sistemi oluşturuldu.

3 katlı olarak planlanan modern pazar yerinin alt katında yaklaşık 1000 kişilik olarak 2 bin 942 metrekarelik bir alanda sosyal amaçlı salon, 500 araçlık otopark, polis, zabıta, veteriner hizmet ünitelerinin yanı sıra, kafeterya hizmeti de sunulacak.

Nevşehir Sebze Pazarında, Pazar tezgahları ile birlikte, çok sayıda işyeri , depo, balık ve peynir satış üniteleri de yer alacak.

NEVŞEHİR, MODERN PAZARYERİ İLE TANIŞMAYA HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:19:02
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?