3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'e modern semt pazarı

Nevşehir’de 21 bin 500 metrekarelik alan üserine kurulacak olan sebze pazarının Türkiye’nin en modern pazarı olacağı belirtildi.

Nevşehir Belediyesi tarafından İbrahimpaşa Mahallesi'nde 21 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak sebze pazarının önümüzdeki günlerde ihale edileceği kaydedildi. Engelli vatandaşlar için asansör sisteminden, pazar alışverişi için gelecek bayanlar için bebek bakım odasına kadar çeşitli birimlerin oluşturulacak Nevşehir Sebze Pazarı’nın 3 katlı olarak yapılacak.

Alt katta yaklaşık bin kişilik olarak 2 bin 942 metrekarelik bir alanda sosyal amaçlı salon, 119 araçlık otopark, polis, zabıta, veteriner hizmet ünitelerinin yanı sıra, 2 katta ise kafeterya hizmeti vermesinin planlandığı pazarda, tezgahlarla birlikte 44 işyeri, balık ve peynir satış üniteleri de yer alacak.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek ihale ile yapım çalışmalarına başlanılacak olan Nevşehir Sebze Pazarı’nda vatandaşlar için dinlenme birimleri de oluşturulacak.

.
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 17:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 88.226.231.xxx Tarih : 11.07.2008 13:42:41

Belediye başkanımızın nevşehirimize yaptığı ve yapacağı yatırımlardan dolayı çok teşekkür ederim.Pazar esnafının sıhhi bir ortamda satış yapacağı,kışın rezillik çekmeyeceği,ulu orta küçük abdestini kenar köşelere yapıp ellerini yıkamadan satış yapan pazarcılar görmeyeceğimiz için çok müteşekkirim. kapalı pazar yerine bir an önce yapılmasını temenni ederim.