3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'in çeşmeleri kitaplaştı

Nevşehir'in tarihi simgelerinden biri olan çeşmeler, emekli eğitimci-yazar Mustafa Dinleyen'in uzun bir zaman içerisinde derlediği çalışmalarıyla kitaplaştı.

Nevşehir'in farklı İlköğretim Okullarında öğretmen ve idarecilik yaptıktan sonra emekli olan eğitimci Mustafa Dinleyen'in, Nevşehir'in tarihi ile adeta simgeleşen değerlerinden biri olan çeşmelerin yeni kuşaklara tanıtılması için bir süreden beri devam eden araştırmaları "Sularımız ve Nevşehir Çeşmeleri" adı altında kitaplaştı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, çeşmelerin mevcut durumlarının ve tarihinin Mustafa Dinleyen'in kitabı ile birlikte ortaya konulduğunu belirterek, "Bu kitap ile çeşmelerimizin hikayeleri ile bu çeşmelerimizi daha yakından tanıma imkanı buluyoruz. Şu anki hali ve daha sonra gerçekleştirilecek restorasyon ile tamamlanmış halini de kitaplaştıracağız" dedi.

Ünver geçmişte atalarımızın yaptığı gibi bir çok hizmet götürdükleri yere çeşme yapmaya özel bir önem verdiklerini dile getirerek, "Ecdadımız her gittiği ve sahip olduğu kentlere bilim yuvaları, han, hamamın ve ibadethanelerin yanı sıra mutlaka çeşmeler yaptırmış. Bizde vatandaşlara götürdüğümüz hizmet birimlerine çeşme yapmaya özel bir önem veriyoruz. Nasıl ecdadımız bunu yaptı ise bizlerde bunu devam ettirmeye çalışıyoruz. Atatürk Bulvarı üzerinde hayırsever işadamımız, değerli büyüğümüz sayın Ali Dirikoç ağabeyimizin katkıları ile yine tarihi bir çeşme kimliğini çağrıştıran oldukça güzel bir çeşme yapılıyor" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 09:17:00
Güncelleme :12 Şubat 2008 Salı 09:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?