3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'in il oluşunun 54.yıldönümü

Türk Halk Müziğinin özgün sesi Fatih Kısaparmak, Nevşehir'in il oluşunun 54. yıldönümü törenlerinde verdiği konser ile hayranlarına türkü ziyafeti sundu. 

Nevşehir Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen etkinlikte, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Kaya, Cafer Okur ve Atilla Seçen ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konser öncesinde alanı dolduran vatandaşlara kısa bir selamlama konuşması yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, etkinliklere gösterilen ilgiden dolayı tüm Nevşehirli vatandaşlara teşekkür etti. Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu da Nevşehir'in zengin doğa, kültür ve tarih değerleri ile Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bu tip etkinlikler ile birlikteliğin ve kaynaşmanın daha da pekiştiğini dile getirdi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan ise el ele ve gönül gönüle daha nice yıllarda birlik ve beraberlik içerisinde kutlamalar gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini söyledi. 

Daha sonra coşkulu halk topluluğunun büyük tezahüratları altında sahne alan Türk Halk Müziği'nin ünlü isimlerinden Fatih Kısaparmak, yoğun iş çalışmalarından dolayı 1 aylık bir dönemde konser vermeme kararı almasına karşın, Nevşehir'den gelen teklife karşı olumsuz cevap veremediğini söyledi. Nevşehir'e 4. kez geldiğini söyleyen Kısaparmak, Türkülerin yoğrulduğu bu Anadolu'nun mümtaz kentlerinden Nevşehir'e karşı büyük bir sevgi beslediğini vurguladı. 

Söylediği Türkülerle alanı dolduran hayranlarına Türkü ziyafeti sunan Fatih Kısaparmak 'ın seslendirdiği bazı türkülere vatandaşlarda eşlik etti. 

Konser sırasında vatandaşlarla da diyaloglar kuran Kısaparmak, bugüne kadar hiçbir şekilde magandaların masasında meze olmadığını, halkla birlikte olmak için sürekli halk konserleri düzenlemeyi tercih ettiğini kaydetti. 

Konsere verilen arada Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Halk Müziği Sanatçısı Fatih Kısaparmak ve saz ekibine çiçek takdim ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 14:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?