4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'in il oluşunun 55. yılı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’in 20 Temmuz 1954 yılında bakanlar kurulu kararı ile il oluşunun 55. yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda, sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerler açısından Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri halindeki Nevşehir’de planlı bir büyüme sistematiği içerisinde Nevşehir Belediyesi olarak önemli yatırımlara imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, şehrin kısa bir süre içerisinde daha modern bir kimliğe kavuşacağını kaydetti.

Ünver, “Her yönü ile ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olan Nevşehir, modern şehircilik adına özellikle son 5 yıllık süre içerisinde önemli mesafeler kat etmiştir. 2003 yılında başlayan ve 2004 yılından itibaren meyvesini veren bir dizi köklü alt ve üst yapı çalışmaları ile halen devam eden planlı şehirleşme süreci ile bu alanda Türkiye’nin hızlı büyüyen ve kentleşme olgusunu etkin hale getiren sayılı illerinden biri olmanın ortak sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm ilçeleriyle duble yol bağlantısı olan, köhnemiş, virane yıkıntılar içerisinde bir yaşam tarzından çağın gerektirdiği modern bir yapılaşmanın içerisine giren Nevşehir için 2010 yılı bu manada bir milat olacaktır. Gerek 2000 Evler Mahallesi ve gerekse de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Nevşehir Belediyesi’nin TOKİ ile işbirliği halinde ortaya konulan modern yeni yaşam alanları, yaşadığımız bu kentin daha modern bir normda gelişme hızını ortaya koyması adına, kararlılığımızı ortaya koyan en önemli projelerimizden birini oluşturmaktadır. Yakın bir gelecekte öyle inanıyorum ki Nevşehir, İç Anadolu Bölgesi’nde ortaya koyduğu bu yapılanması ile birçok kente örnek oluşturabilecek çağdaş ve modern kent olgusu ile Türkiye’nin yükselen bir devi konumuna gelecektir. Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ve Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi ile bu alanda virane ve yıkıntı içerisindeki bir kent imajını hızla ortadan kaldırmanın sevincini halkımızla paylaşıyoruz. Söz konusu bu çalışmalar elbette kolay bir zaman aralığında gerçekleştirilmiyor. Önümüzdeki birkaç yıllık süre içerisinde Nevşehir, kendi içerisinde barındırdığı iç dinamiğini modern şehircilik alanında etkin bir şekilde ortaya koyabilecektir. Bunu halkımız ile birlikte görmenin ayrıca mutluluğunu yaşayacağız. Varoşu olmayan ender şehirlerden biri olan bu kent, çok yakın bir gelecekte Türkiye’nin her alanda olduğu gibi şehircilik alanında da örnek verilecek bir şehri haline gelecektir. Halkımızın bu vesile ile Nevşehir’in il oluşunun 55. yıldönümünü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 14:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?