3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'in ÖSS başarısı

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, ÖSS ve SBS'de Türkiye'nin en başarılı illeri arasında yer alan Nevşehir'in bu başarısını ileriki yıllarda da arttırarak sürdüreceğini kaydetti.

Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, yaptığı açıklamada, SBS'de Türkiye 6.'sı olma başarısını gösteren Nevşehir'in, hafta sonu açıklanan ÖSS'de ise Sözel-1 puan türünde Türkiye 3.'sü, 145 barajını geçme oranına göre ise Türkiye 2.'si olarak büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Fatsa, “2009 yılında ÖSS'de Sözel-1 puan türünde Türkiye 3.'sü ve 145 barajını geçme oranına göre Türkiye 2.'si olan Nevşehir büyük bir başarıya imza attı. 2007 yılından bu yana gerek OKS, SBS gerekse ÖSS'de Türkiye'de en başarılı iller arasında yer alan Nevşehir, aynı zamanda en başarılı öğrencilerin çıktığı ilk 5 il arasında yer aldı” dedi.

Elde edilen başarıdan dolayı öğrencilere, öğretmenlere, velilere ve kendilerine destek verem kurumlara teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, hedeflerinin bundan sonraki yıllarda da bu başarının artarak sürdürülmesi olduğunu açıkladı.

Fatsa, “Başarıların devamı için mücadele edeceğiz ve bu konuda ailelerimizin ve kurumlarımızın bize desteklerinin sürmesini bekliyoruz. Derecemizi korumak için ve en başarılı iller sıralamasında daha üst sıralara çıkmak için gayret göstereceğiz. Sayısalda bu yıl ilk 10'a giremedik. Son 5 yılda ilimiz sayısal puan türünde 40. basamaklarda yer alırken, geçen yıl 18. ve bu yıl 4 basamak yükselerek 14. sırayı elde ettik. Bu nedenle sayısala biraz daha ağırlık vereceğiz” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 15:12:19
Güncelleme :13 Temmuz 2009 Pazartesi 15:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?