3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Nevşehir'in termal merkezi

Nevşehir'in termal turizm merkezi olan Kozaklı ilçesinde son yıllarda üst üste gerçekleşen yatırımlarla yatak kapasitesi 7 bine ulaştı.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, 2010 yılına kadar 6 bin 800 nüfuslu ilçelerindeki yatak kapasitesini 10 bine çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kültür turizmin de Türkiye'nin en gözde merkezlerinden biri olan Nevşehir, son yıllarda termal turizminde de adını duyurmaya başladı. Şifalı sularıyla ünlü Nevşehir'in Kozaklı ilçesi, son 5 yıl içerisinde gerçekleşen yatırımlarla Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline geldi. Başta romatizma hastalığı olmak üzere, kadın ve cilt hastalıklarıyla ameliyat sonrası yaraların kapanmasında faydalı olduğu yapılan tahlillerle ıspatlanan sıcak su kaynakları sayesinde 6 bin 800 nüfusa sahip olan ilçede yatak kapasitesi şu an 7 bine ulaştı.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, ilçelerinin artık Türkiye'nin termal turizmin başkenti olduğunu belirterek, turizm yatırımcılarının ilçelerine olan ilgisinin her geçen gün arttığını vurguladı. Yurt dışındaki ve Türkiye'deki rakiplerine göre en büyük eksikliklerinin tanıtım eksikliği olduğunu kaydeden Çelik, "Termal turizmin Türkiye'deki başkenti Kozaklı. Termal turizm merkezleri arasında Kozaklı'ya en büyük rakip Afyon. Afyon'daki tesisleşme ve yatak kapasitesi dikkate alındığında ise ilçemizdeki yatak kapasitesi ve tesisleşmenin oldukça altında. Ülkemizde geçmişte bilinen termal merkezlerin tarihi eski olduğu için, tanıtım ve ismini duyurma açısından ilçemiz bir miktar geride kalması sebebiyle termal turizmin başkenti olduğu hususu henüz ön plana çıkmamıştır. İlçemizin nüfusu 6 bin 800 ve şu an 7 bin yatak kapasitemiz var. Yatak kapasitemizin niteliğine baktığımız zaman da 4 ve 5 yıldızlı oteller bunun yüzde 80'ni oluşturmakta. Yani kaliteli bir yatak kapasitesine sahibiz" dedi.

İlçelerindeki suyun birçok hastalığın tedavisinde etkin rol oynadığını ifade eden Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, sağlık turizminin son yıllarda gelişmesi ile birlikte ilçelerinin Kapadokya turizmine de ciddi katkılar sağlayacağını belirtti. Çelik, "Burasının Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezi olmasının başlıca nedeni, burasının suyu. Bu turizmi anlamlı kılan şey, suyun özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Ülkemizde değişik yerlerde termal sular var ama bizi üstün kılan işletme maliyeti açısından derecesinin yüksek olması, yatırımcılara cazip bir alan oluşturmakta. İkinci olarak da suyun içerisinde bulunan mineraller açısından zengin bir su olması. Kozaklı'nın suyu aspirin gibi bir su, her derde deva. Tabi ağırlıkla romatizma, cilt, kadın hastalıkları, ameliyat sonrası yaraların kapanması ile ilgili tedaviler de, kemik hastalıklarda etki alanı var. Son yıllarda toplumlar bilişim çağına girdi, yoğun bir çalışma temposu var ve bizim suyumuzun antidepresif bir özelliği var. Yani insandaki stresi alıcı bir özelliği var. Radon gazı intiva etmesi sebebi ile de insandaki deri, hücre yenilenmesini hızlandırmasından kaynaklanan artı bir özelliği var" diye konuştu.

Halen ilçelerindeki turizm yatırımlarının sürdüğüne dikkat çeken Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, proje çalışmaları devam eden tesislerin hizmete kazandırılmasıyla birlikte 2010 yılında ilçelerindeki yatak kapasitesinin 10 bine ulaşacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 11:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?