4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehirli atletler kampa girdi

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm İl Karması'nda yer alan sporcular, ağustos ayında Ankara'da gerçekleştirilecek olan Atletizm Balkan Şampiyonası ve Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri öncesi kampa girdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Resul Köstekçi, 8 Ağustos 2009 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan Atletizm Balkan Şampiyonası ve 9 Ağustos 2009 tarihinde Antalya'da gerçekleştirilecek olan Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri'ne genç kızlar ve erkekler kategorilerinde 5 sporcunun katılacağını söyledi.

Balkan Şampiyonası ve Dağ Koşusu Dünya Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek istediklerini ve bunun için hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydeden Köstekçi, şampiyona ve seçmeler öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde kampa girdiklerini açıkladı.

7 Ağustos 2009 tarihine kadar sürecek olan kamp boyunca sporcularında günde çift antrenman yapacağını belirten Köstekçi, "Ağustos ayında bizim için oldukça önemli iki ayrı organizasyon var. Bunlardan ilki Ankara'da 8 Ağustos tarihinde yapılacak olan Balkan Şampiyonası. Burada 3 bin metre de Mustafa Demir ilimizi ve Türkiye'yi temsil edecek. 12 Temmuz tarihinde Avusturya'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda geçirdiği talihsiz hastalığa rağmen yıldız erkeklerde 26. olan Demir, Balkan Şampiyonası'nda gerçek gücünü gösterecek. Bu şampiyonanın hemen ardından ise 8 Ağustos tarihinde bu kez Dağ Koşusu Milli Takım Seçmeleri var. Eylül ayında İtalya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası öncesinde milli takıma girecek olan sporcuların belirleneceği bu seçmelerde genç erkekler kategorisinde Semih Yıldız, Mustafa Demir, Çağrı Karaca ve Cavit Özdinar, genç kızlarda ise Canan Arısüt mücadele edecek. Bu sporcularımızın seçmelerde iyi bir derece yakalayarak milli takıma seçileceğine olan inancımız tam" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 10:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?