4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehir'li çiftçiler erteleme istiyor

Nevşehir'de yaklaşık 70 bin Hektar tarım arazisinin kuraklıktan etkilendiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, Güneydoğulu çiftçiler için alınan borç erteleme kararının kuraklıktan etkilenen Anadolu illeri için de uygulanmasını istedi.

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, 341 bin hektar tarım arazisi bulunan Nevşehir'in, Nisan ve Mayıs aylarında yaşanan kuraklıktan ciddi derece de etkilendiğini belirtti. Özellikle Nevşehir'in Gülşehir, Kozaklı, Avanos ve Hacıbektaş ilçelerin de etkili olan kuraklıktan yaklaşık 70 bin hektar ekili tarım arazisinin etkilendiğini ifade eden Tunç, bu bölgeler de genellikle tahıl ürünlerinin yetiştirildiğine dikkat çekti.

2008 yılında küresel ısınma ile birlikte etkisini arttıran kuraklık yüzünden hükümetin 9 GAP ilindeki çiftçilerin, borçlarını bir yıl süreyle faizsiz erteleme kararı aldığını hatırlatan Ziraat Odası Başkanı Recep Tunç, bu erteleme ile birlikte bu illerdeki çiftçilere ayrıca tohum desteği ödemelerinin de nakit olarak yapılacağını söyledi.

Hükümetin aldığı bu kararı olumlu karşıladıklarını ifade eden Tunç, bu uygulamanın kuraklıktan etkilenen diğer Anadolu illerindeki çiftçiler için de hayata geçirilmesini istedi. Tunç, "Geçtiğimiz yıllarda etkisini göstermeye başlayan kuraklık artık ciddi sorunlar yaratmaya başladı. GAP illerinde çiftçilerimiz gerçekten zor durumda. Bunla beraber o bölgeler kadar olmasa da Anadolu'da da önemli sorunlar var. İlimizde de özellikle tahıl ekili arazilerimiz de bu sorunu yaşıyoruz. O nedenle hükümetimizden GAP illeri için aldığı borç erteleme kararını bölgemiz için de uygulamasını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 13:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?