5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Nevşehirli çobanın dramı

NEVŞEHİRLİ ÇOBANIN DRAMI

Nevşehir'de 2 yıl önce satın aldığı televizyonun taksitlerini ödeyemediği için hakkında 3 ay hapis kararı çıkan Mehmet Hamurcu, akciğer kanseri olan eşini yalnız bırakmamak için yardım bekliyor.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çardak beldesinde çobanlık yaparak ve köylülerin tarlasında gündelikçi olarak çalışarak geçimini sağlayan Mehmet Hamurcu (40), 2 yıl önce Nevşehir'den bir mağazadan televizyon ve buzdolabı satın aldığını söyledi. Bin 100 TL'ye aldığı eşyaların taksitlerini öderken geçen yıl eşi Hamiyet Hamurcu'nun (38) akciğer kanserine yakalandığını belirten Mehmet Hamurcu, eşinin rahatsızlığı nedeniyle sık sık Kayseri'ye gittiğini ve bu yüzden 750 TL'lik borcunun taksitlerini

ödeyemediğini ifade etti. Ödeyemediği taksitleri nedeniyle alışveriş yaptığı mağaza sahibi tarafından icraya verildiğini ve hakkında 3 ay hapis kararı çıktığını anlatan Mehmet Hamurcu, "İlk zamanlar taksitlerimi çalışarak ödeyebiliyordum ancak eşim kanser hastalığına yakalandıktan sokra ödeyemez duruma geldim. Çünkü sürekli olarak eşimin tedavisi için Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gidiyorum. Yeşil kart sahibiyim ancak geçimimi sağlayamaz duruma geldim. Komşularımın yardımıyla otobüs

bileti almaya çalışırken şimdi hakkımda hapis kararı çıktı. Hapse gireceğime değil ama kanser eşimi yalnız bırakacağıma üzülüyorum. Ben hapse girersem ona kim bakacak?" dedi. Hapis kararına itiraz için başvuruda bulunduğunu ve borcunu çalışarak ödemek istediğini belirten Mehmet Hamurcu, yetkililerden yardım istedi.

Hamiyet Hamurcu ise gözyaşları içerisinde eşinin cezaevine girmesinden koktuğunu belirterek, "Zaten benim hastalığımdan dolayı tüm düzenimiz bozuldu. 3 aydır artık yürüyemez hale geldim. Sürekli olarak tedavi için Kayseri'ye gidiyoruz. Aynı zamanda kiramızı ödeyemediğimiz için ev sahibimiz de bizi evden çıkarmak istiyor. Eşim de hapse girerse ben bu hasta halimle sokaklarda ne yaparım?" diye konuştu.

NEVŞEHİRLİ ÇOBANIN DRAMI
NEVŞEHİRLİ ÇOBANIN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 14:39:04
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 14:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?