5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Nevşehirliler türkülerle coştu

NEVŞEHİRLİLER TÜRKÜLERLE COŞTU

Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Topluluğunun verdiği konser büyük ilgi gördü.800 kişilik Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ni dolduran sanat severler, Türkiye'nin değişik yörelerinden derlenen türküleri dinleme imkanı buldu.

Türkü gecesinin açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu tür kültürel etkinlikler konusunda büyük ilerlemeler yaşandığını belirterek, geçmişte Nevşehir Belediyesi olarak bir davulcu ve zurnacıyı farklı merkezlere gönderebilen Nevşehir Belediyesi'nin artık kendi oluşturduğu topluluk ile Türkiye'nin değişik yörelerinde Nevşehir Halk Müziği'ni tanıtma imkanı bulduğunu belirtti. Ünver, kültürel ve sanatsal alanlardaki çalışmaların büyük bir içtenlik içerisinde sürdürüldüğünü belirterek, farklı yörelerden Nevşehir'e gelerek kültürel elçilik görevi yapan ekiplerin önümüzdeki günlerden itibaren Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde ,değişik yörelere ait Türküleri ve halk oyunları gösterilerini devam ettireceklerini söyledi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin ilk gösterisi Kolbastı ile başladı. Kıvrak ve ritmik hareketlerle büyük beğeni toplayan gençler,Kolbastı'nın Nevşehir'de de oldukça başarılı bir şekilde oynanabileceğini gösterdiler.

Daha sonra sahneye çıkan Nevşehir Belediyesi Türk Halk oyunları ekiplerinin ortaya koyduğu gösteri vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, Nevşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, başta Nevşehir yöresi olmak üzere Türkiye'nin değişik yörelerinden derlenen türküleri başarı ile seslendirdi.

Vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği Türkü gecesinde bir çok vatandaş da konser programını merdivenlere oturarak izleme imkanı buldu.

Türkü Gecesinin sonunda Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, topluluk üyelerini tebrik ederek başarı dileklerini aktardı.

NEVŞEHİRLİLER TÜRKÜLERLE COŞTU
NEVŞEHİRLİLER TÜRKÜLERLE COŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 15:03:04
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 16:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?