4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nevşehirlilere alışveriş çağrısı

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Sunar, vatandaşlardan bayram alışverişlerini çevre illerden değil Nevşehir'den yapmalarını istedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Sunar, yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de etkili olan ekonomik krizin Nevşehir'deki küçük esnafları da olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı için piyasalarda yaşanacak hareketliliğin, esnafların en büyük beklentisi olduğunu belirten Sunar, vatandaşlardan bayram alışverişlerini kendi şehirlerinden yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olması ile birlikte bunun şehir ekonomisine de ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Mustafa Sunar, "Yaşanan sıkıntılara rağmen ayakta durmaya çalışan esnaflarımıza Nevşehirli vatandaşlarımızın da destek olmasını istiyoruz. Özellikle bayram için yapılacak alışverişlerde vatandaşlarımız bu şehri tercih etmemeli. Bu konuda çevre illerin daha ucuz olduğu yönündeki söylemlere kanmayarak kıyaslamayı kendilerinin yapması gerekir. Nevşehir bunun aksine alışverişlerdeki birçok ürün yelpazesinde çevre illere göre daha ucuz. Bunun bir diğer boyutu da, buradan yapılan alışverişler sonrasında esnaflarımız tarafından ödenen vergiler yine bu şehre okul, hastane ve benzeri hizmetler olarak geri dönecek" dedi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Sunar, ayrıca bayram öncesinde yaşanan yoğunluluğu da göz önünde bulundurarak işyerlerine yönelik kontrollerin aralıksız sürdüğünü ve alışverişlerde karşılaştıkları her türlü sorun için vatandaşların odalarına başvurabileceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 15:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.99.xxx Tarih : 3.12.2008 16:04:57

sn.başkan ESAS desteği sizler ve hükümet vermeli,esnaf perişansa sizlerde fedakarlık yapın,burası TC değilmi vatandaş serbest olmalı bu tür uyarılar sizler açısınddan bakılınca doğal görünür ama vatandaş cephesinden seçimler yaklaşırken bu tür açıklama yanlış anlamalara nedendir?