4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Noel'i gökyüzünde kutladılar

GÖKYÜZÜNDE NOEL KUTLAMASI

Kapadokya'da turistler, Noel'i balona binerek gökyüzünde kutladı. Noel Baba kıyafetli pilotun uçurduğu balonda parti düzenlendi.

Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da, turistler için gökyüzünde Noel partisi düzenlendi.

Bölgede sıcak hava balon turları düzenleyen Ürgüp Balon adlı firma tarafından gerçekleştirilen Noel özel uçuşunda 20 kişilik balon sepeti parti için süslenirken, balonu Noel Baba kıyafeti giyen Belçikalı Pilot Geert Van Wolvelaer kullandı.

Kanadalı ve İngiliz turistlerin bindiği balon sabahın erken saatlerinde Göreme beldesinden havalanırken, tura katılan turistler 1.5 saat süre ile peribacalarını gökyüzünden izleyerek Noel'i kutladı. Yerden 500 metre yükselen balonda turistlere Noel hediyesi olarak Türk lokumu dağıtıldı. Uçuş sonrasında ise şampanya patlatılarak Noel kutlandı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirilen kutlamalardan etkilenerek böyle bir tur düzenlediklerini belirten Pilot Geert Van Wolvelaer, "Her pilot Noel'de uçmak ister. Ben de bu heyecanı turistlerle birlikte yaşamak istedim. Onlara hediye hazırladım ve sürpriz bir parti düzenledim. Sanırım onlar için de unutulmayacak bir parti oldu" dedi.

Kanadalı öğretmen Hilary Beaumont ise hayatı boyunca yaşadığı en ilginç Noel kutlamasının Kapadokya'da gerçekleştiğini söyledi. Beaumont, "Burası gerçekten çok güzel. Bu güzellikler arasında Noel kutlamak ve Noel Baba ile uçmak keyifli oldu. Umarım yeni yıl tüm dünyaya mutluluk getirir" diye konuştu.

Kanadalı John Carney de her zaman çok merak ettiği Kapadokya'da böyle bir uçuşa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek Noel için iyi dileklerde bulundu.

GÖKYÜZÜNDE NOEL KUTLAMASI
GÖKYÜZÜNDE NOEL KUTLAMASI
GÖKYÜZÜNDE NOEL KUTLAMASI
GÖKYÜZÜNDE NOEL KUTLAMASI
GÖKYÜZÜNDE NOEL KUTLAMASI
GÖKYÜZÜNDE NOEL KUTLAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 10:44:05
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 10:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?