5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

NÜ'de mezuniyet sevinci

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU

Nevşehir Üniversitesi'nde çeşitli fakülte ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan üniversite rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, "Elde ettiğiniz her başarı için önce siz kendinizle gurur duyun ve sizinle her zaman gurur duyacak büyük bir ailenizin yani bizlerin arkanızda olduğumuzu unutmayın. Bilginiz kadar insanlığınızla da çevrenizdekilere örnek olun. Diğer insanlarla bilginizi ve sevginizi paylaşın" dedi.

Nevşehir Üniversitesi 3. kuruluş yıldönümü kutlamaları ve mezuniyet töreni programı rektörlük binası önünde bulunan Atatürk Anıtı'na rektörlük çelenginin sunulması ve saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Meslek Yüksekokulu önünde devam eden programa Nevşehir Valisi Osman Aydın, Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, fakülte dekanları, öğretim görevliler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, konuşmasında üniversitelerin ülke kalkınmasındaki önemine vurgu yaptı. Bir ülkenin ancak yetişmiş insan gücü sayesinde kalkınabileceğini ve yetişmiş insan gücünün sağlanmasında üniversitelerin büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Prof.Dr.Filiz Kılıç, Türkiye'nin yüksek genç nüfus oranı ile bu alanda çok şanslı olduğunu söyledi.

Prof.Dr.Kılıç, "Bilgi çağının en büyük sermayesi yetişmiş insandır. Genç insan potansiyeli yüksek olan ülkemizin bu potansiyeli iyi değerlendirerek atılıma geçmesi gerekir. Ülkemizin genç nüfusu birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazladır. Bu genç nüfus kendi başına bir güç değildir. Ancak iyi eğitilmiş bir gençlik güçlü bir potansiyel oluşturabilir. Bu sebeple üniversiteler toplumun kalkınması bakımından büyük öneme sahiptirler. Bu ülkenin kalkınmasını sağlayacak yetişmiş insan gücünün tek kaynağı ve yolu ilim, teknoloji ve dolayısıyla üniversitelerdir. Üniversite eğitimi gençlerimize meslek kazandırmanın ötesinde kişiliğine uygun, özgür düşünceler oluşturmasına olanak sunarak her yönden toplum yaşamına hazırlamaktadır. İnsana yapılan yatırım yatırımların en pahalısı, en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Zahmetli, büyük özveri isteyen bu yatırımı hedefi yükselmek olan toplumlar asla göz ardı edemezler. Üniversiteler bilgi üreten, bilimsel gelişmece öncülük eden, toplumu bilimin ve aklın ışığında yönlendirerek aydınlatan, ülke sorunlarına gerçekci çözümler arayan, evrensel değerleri ulusal değerler ile bütünleştirerek genç kuşaklara aktaran kurumlardır. Bu bağlamda Türkiye'nin çağdaş ülkeler arasında kendine yer edinmesi, güçlü bir konuma ulaşmasında Nevşehir Üniversitesi'ne de büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir." dedi.

Öğrenci velileri ve mezun öğrencilere de seslenen Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarı dileğinde bulundu. Velilerin tüm mezun öğrenciler ile gurur duymalarını isteyen Rektör Prof.Dr. Filiz Kılıç, öğrencilerin ise mezuniyet sonrasında bilgilerinin yanında insanlıklarıyla da topluma örnek olmaları gerektiğini söyledi.

Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe ise, Nevşehir Üniversitesi'nin Türkiye'deki diğer üniversiteler gibi cumhuriyete ve Atatürk ile ve inkılaplarına bağlılıkla aydınlık Türkiye'nin geleceği için gösterdiği misyondan dolayı üniversite yöneticilerine teşekkür etti. Gençlerin birlik ve beraberlik içerisinde ümit dolu, cesaret dolu kafa ve kalplerle yetişmeleri ve bu ülkenin geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde koşmalarının temel görevlerinden biri olduğunu ifade eden başkan vekili Yücel Menekşe, mezun öğrencileri ve velilerini kutladı.

Nevşehir Valisi Osman Aydın'da konuşmasında insan hayatında doğum anından itibaren çok değişik evreler olduğunu belirterek bu evrelerin en önemlisinin eğitim hayatı olduğunu söyledi. Vali Aydın, "Birçok öğrencimiz üniversite hayatını tamamlayarak gerçek hayata atılıyor. Velilerimiz bu nedenle büyük bir heyecan içerisinde. Çocuklarının en iyi şekilde yetişmesi için her türlü fedakarlığa katlanan velilerimiz bunun meyvesini bugün alıyorlar. Çocuklarımız üniversiteye girebilmek, yüksek eğitim alabilmek için uzun yıllardan beri büyük uğraşlar verdi. Zorlu bir sınavdan geçerek bugünlere geldiler. Ama bu yeterli değil, çocuklarımız bundan sonra kendilerinin edinmiş olduğu bilgilerin üstüne her yıl yeni bilgiler eklemeliler. Başarılı olabilmeleri için çocuklarımızın sürekli olarak kendilerini yenilemeleri gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, Nevşehir Meslek Yüksekokulu, Hacıbektaş Veli Yüksekokulu ile Ürgüp Sebehat ve Erol Toksöz Yüksekokulu'nun çeşitli bölümlerinden derece ile mezun olan öğrencilere Vali Osman Aydın , Rektör Prof. Dr.Filiz Kılıç ve Başkan vekili Yücel Menekşe tarafından plaket ve mezuniyet belgeleri verildi.

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrencilerin Hemşirelik Yemini etmelerin ardından ise mezun olan tüm öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyet çoşkusunu yaşadı.

NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 12:39:02
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?