4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

NÜ'de 'sigorta' semineri yapıldı

Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine, Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı (TSEV) tarafından 'Sigorta bilincinin arttırılması' konulu bir seminer verildi.

Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kariyer ve Girişimcilik Kulübü ile TSEV tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen seminer, fakülte toplantı salonunda yapıldı. Kulüp üyesi öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seminere konuşmacı olarak TSEV Öğretim Elemanı Dr. Süheyl Becan, Tanıtım ve İletişim Bölüm Yöneticisi Nurhan Sütlaş ve Avivasa Eğitim Yöneticisi Cem Yalçın Bayer katıldı.

Seminerin açılışında konuşan TSEV Tanıtım ve İletişim Bölüm Yöneticisi Nurhan Sütlaş, Türkiye'de sigortanın yayılması ve bu konudaki bilincin arttırılması yolunda çalışmalar yapmak, sigortacılığı geliştirmek, sigortacılığın bütün dallarında iktisadi, hukuki ve teknik konu ve sorunları belirlemek, incelemek ve bilgilendirici yayınlar hazırlamak, Türk sigortacılığının iktisadi ve sosyal hayat ile kalkınmadaki yerini en üst seviyede almasına yardımcı olmak amacıyla kurulan TSEV'in, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde düzenlediği bu seminerlerle sektörün tarihçesi ve güncel durumu hakkında öğrencilere bilgiler vererek, bu sektöre adım atmak isteyenlerin sorularını yanıtlamayı hedeflediğini söyledi.

Sütlaş, "Türkiye'de sigorta eğitimi, araştırması ve danışmanlık hizmetleri konusunda ilk ve tek kurum olan vakfımızın vizyonu Balkanlar'da, Ortadoğu'da ve Orta Asya'da da sigorta eğitimi, araştırması ve danışmanlık hizmetleri konusunda referans bir kurum olmayı hedefliyoruz. Bu vizyonumuzu gerçekleştirmek amacıylada kendimize misyonlar belirledik. Misyonumuz şu; sigorta sektöründeki iş gücü niteliğini ve verimliliğinin arttırılması öncelikli misyonumuz. Daha sonra sektörel bilgilerin oluşturulması, erişilebilir ve paylaşılabilir hale getirilmesidir" dedi.

Sütlaş'ın konuşmasının ardından TSEV Öğretim Elemanı Dr. Süheyl Becan ve Avivasa Eğitim Yöneticisi Cem Yalçın Bayer öğrencilere, sigorta bilinci konusunda bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?