4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

NÜ'de yeni eğitim yılı başladı

Nevşehir Üniversitesi 2009-2010 öğretim yılına başladı.

2007 yılında kurulmasına karşın üniversiteler arasında hızlı büyüme süreci gösteren Nevşehir Üniversitesi'nin yeni akademik eğitim ve öğretim dönemine başlaması nedeniyle Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, 17 Mayıs 2007 tarihinde kuruluşu gerçekleşen Nevşehir Üniversitesi'nin hayırsever vatandaşların yanı sıra Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesi'nin de destekleri ile ciddi bir büyüme içerisine girdiğini kaydetti

Sadece bu eğitim ve öğretim döneminde 2 bin öğrencinin Nevşehir Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve bölümlerinde öğrenim görmek için kayıt yaptırdığına dikkat çeken Kılıç, konulan hedeflerin ortaya konulması ile birlikte bu sayının daha da artacağını kaydetti. Nevşehir Üniversitesi'nde öğrenci sayısının 5 bini aştığını vurgulayan Kılıç, üniversitenin bölgenin eğitim, sosyal ve kültürel gelişmişliğinin yanı sıra, ekonomik canlılığının da ortaya konulması yönünde etkin bir potansiyel oluşturduğuna dikkat çekti.

2008 yılında 50 olan idari kadro sayısının bu yıl 103 e, akademik kadronun da 113'den 185'e yükseldiğini vurgulayan Kılıç, sanayisi oldukça kısıtlı konumda olan Nevşehir'de, üniversite olarak bölgenin turizm potansiyelini de göz önünde bulundurarak özellikle turizm alanında etkinliğin artırılmasının daha yararlı olacağı düşüncesi taşıdıklarını söyledi.

Üniversite gençliğinin barınma sorununa da değinen Kılıç, Nevşehirli yatırımcıların yurt konusunda öncülük etmesi gerektiğini ifade etti ve bu konuda hayırsever vatandaşlardan ve diğer ilgililerden yardım ve destek beklediklerini belirtti.

Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Cankaya'nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, 1996 yılında kendisinin öncülüğünde Nevşehir'e üniversitenin kurulması amacıyla düzenlediği kampanyayı bugünün özlemi içerisinde düzenlediğini belirterek, kısa süre içerisinde önemli gelişmeler sağlayan Nevşehir Üniversitesi'nin bundan sonraki süreçte de gelişmesini sürdüreceğini ifade etti.

Nevşehir Üniversitesi'nin Nevşehir Belediyesi ile işbirliğinin her alanda etkin bir şekilde bundan sonraki dönemlerde de sürdürüleceğini kaydeden Ünver, Nevşehirli hayırsever vatandaşların yanı sıra, devletin tüm kademeleri ve Nevşehir milletvekilleri ile sağlanacağına inandığını söyledi. Ünver, öğrencilerin barınma konusundaki sıkıntılarının çözümü için de yine Nevşehirlilere büyük bir sorumluluk düştüğünü belirterek, "Buradan tüm Nevşehirli vatandaşlarımıza söylüyorum, Nevşehir'de yurt ve diğer barınma merkezleri oluşturulması için Nevşehir İmar Müdürlüğümüz her türlü desteği sonuna kadar verecektir. Gençlerimize evlerimizi açalım. Çünkü onlar yarınının aydınlık Türkiye'sinin yöneticileri olacaktır" dedi.

Nevşehir Valisi Osman Aydın da, Nevşehir Üniversitesi'ne yeni akademik yılın hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Vali Aydın, öğrencilerin hiçbir şekilde Nevşehir'in misafiri olmadığını dile getirerek, onların mezun olduktan sonra tıpkı bir Nevşehirli gibi elçilik görevini üstleneceklerini söyledi. Aydın, 2 yıl önce kurulmasına karşın, gerek öğretim kadrosunda ve gerekse fiziki alt yapının daha sağlıklı hale getirilmesinde büyük gelişmeler içerisindeki Nevşehir Üniversitesi'nin, temel lokomotif olarak ele aldığı turizm alanında da önemli çalışmalara imza atacağını vurguladı.

Törende daha sonra Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı Sema-Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nimet Karataş'a, üniversitenin kurulmasında gösterdiği katkı ve öğretim üyeliğinin 40. yılını tamamlaması nedeniyle Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından onur plaketi ve kalem hediye edildi.

Nevşehir Üniversitesi'nin yeni eğitim ve öğretim yılına başlaması nedeniyle düzenlenen törende daha sonra üniversitenin değişik eğitim kadrolarındaki öğretim üyelerine cübbeleri Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve diğer üniversite yetkililerince giydirildi.

Nevşehir Üniversitesi'nde daha sonra 2009-2010 akademik eğitim yılı Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy'un verdiği "2009 Turizm Yılı Değerlendirilmesi"ne ilişkin ders ile başladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 16:50:51
Güncelleme :30 Eylül 2009 Çarşamba 16:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?