4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Nüfus Müdürlüğü'nde seçim yoğunluğu

Yerel seçimlerde, T.C. kimlik numaralı belge ibraz etmesi zorunluluğu nedeniyle, Nevşehir'de artan nüfus cüzdanı değiştirme talepleri ile birlikte Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk yaşanıyor.

Nevşehir İl Nüfus Müdürü Ferit Çetin, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlara T.C. kimlik numaralı belge ibraz etmesi zorunluluğu geldiğini ve bu nedenle artan nüfus cüzdanı değiştirme taleplerini karşılamak üzere Nüfus Müdürlüğü'nün, 30 Mart Pazartesi gününe kadar hafta sonları da açık tutulacağını kaydetti.

Nüfus cüzdanlarını değiştirmek üzere kendilerine başvuran bazı vatandaşların eksik belgelerle geldiğine dikkat çeken Çetin, vatandaşların nüfus müdürlüklerine giderken yanlarında muhtarlıklardan alacakları Nüfus Cüzdan Talep Belgesi'nin olması gerektiğini belirtti.

Son günlerde T.C. kimlik numarası almak üzere nüfus cüzdanlarını değiştirmek isteyen kişi sayısında ciddi bir artış yaşandığını kaydeden Nüfus Müdürü Ferit Çetin, "Vatandaşlarımızın seçimlere kadar süresi var. Bu süreye kadar hafta sonları da açık olacağımız için vatandaşlarımızın mağdur olmayacağını düşünüyoruz. Kimlik değiştirme işlemi müdürlüğümüzde yaklaşık 5 dakika da tamamlanmaktadır" dedi.

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçimde seçmenlerden kimlik numarası taşıyan belge ibraz etmesini zorunlu kıldığını hatırlatması üzerine, cumartesi ve pazar günü de açık olan nüfus müdürlüklerinde gözle görülür bir yoğunluk yaşanıyor. Sabah erken saatlerden itibaren Nüfus Müdürlüğü'ne gelmeye başlayan vatandaşlar, kurumun cumartesi ve pazar günleri de hizmet verecek olmasının yerinde bir uygulama olduğu görüşünde.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet emin IP: 78.170.11.xxx Tarih : 20.03.2009 15:28:00

vatandaşla alay etmenin hiç anlamı yok?kimlikleri zaten   AB  den almadılar,TC kimliği olan vatandaş oyunu şu haliyle kullanmalıydı  yüksek seçim kurulu hatalarını vatandaş ödememeliydi?