3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Öğrenciler 1500 fidan dikti

Nevşehir'de devam etmekte olan ağaç seferberliği çerçevesinde ilköğretim ve lise öğrencileri yaklaşık bin 500 ağaç dikti.

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) organizesi ile bir araya gelen Damat İbrahim Paşa İlk Öğretim Okulu'nun öğrencileri, Nevşehir - Ürgüp karayolu yeni çeşme mevkiindeki, belediyeye ait araziye yaklaşık bin fidan dikti. Öğretmenleri, belediye ekipleri ve TEMA Nevşehir Temsilciliği görevlileri ile birlikte ağaç diken öğrencilere, Vali Hacımustafaoğlu da yardım etti.

Vali Hacımustafaoğlu bir ağaç dikerek ağaçlandırma seferberlerine destek verdi. Öte yandan Belediye Başkanı Hasan Ünver, Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, TEMA Nevşehir İl Temsilcisi Orhan Çalık da ağaç dikenler arasındaydı. Minikler öğrencilerden sonra lise öğrencileri de okullarının bahçelerini ağaçlandırdı. 2000 Evler Anadolu Lisesi öğrencileri de yaklaşık 200 fidan dikti.

Vali Hacımustafaoğlu, burada da ağaç diken öğrencileri yalnız bırakmayarak, onlarla birlikte fidan dikti. Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, TEMA Temsilcisi Orhan Çalık da öğrencilere fidan dikiminde yardımcı oldu ve kendileri de birer fidan dikti. ali Hacımustafaoğlu bu arada 2000 Evler Anadolu Lisesi'ni de ziyaret ederek bir süre öğretmenler ile görüştü.

Vali Hacımusafaoğlu öğretmenlerin bir istekleri veya sorunları olup olmadığını sordu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 18:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?