5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Öğrenciler çöp topladı

TEMA'DAN ÇEVRE TEMİZLİK KAMPANYASI

Nevşehir'de TEMA tarafından Zelve Örenyeri'nde çok öğrencinin katılımı ile çevre temizlik kampanyası düzenlendi.

TEMA Nevşehir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen çevre temizlik kampanyasında, Nevşehir'in Avanos ilçesinde bulunan Zelve Örenyeri'nde buluşan Nevşehir Üniversitesi ve Özel Altınyıldız Koleji öğrencileri peribacalarının yoğun olarak bulunduğu bölgede çevreye atılan çöpleri temizledi. Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman ve KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir'in de katıldığı çalışmalar sonunda öğrenciler hep birlikte piknik yaptı.

TEMA'nın ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra çevre temizliğine de büyük önem verdiğini belirten TEMA İl Temsilcisi Orhan Çalık, öğrencilerin gönüllü olarak katıldıkları bu gibi kampanyaların toplumun tüm kesimlerine örnek olması dileğinde bulundu.

KAPTİD Genel Sekreteri Nazif Demir ise, "Her yıl 2 milyona yakın yerli ve yabancı turistin geldiği bölgemizin ve ülkemizin imajı için temizlik çok önemli. Hedefimiz çevreye atılan çöpleri toplayan gençler yetiştirmek değil temiz bir çevrede yaşayan gençler." dedi.

TEMA yetkililerine ve öğrencilere teşekkür eden Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman'da, Zelve2nin Kapadokya bölgesi için büyük bir öneme sahip olduğunu ve bu bölgenin temiz tutulması için büyük gayret gösterdiklerini kaydetti. Duman, "İlçemizin daha temiz olması için hep birlikte çalışmalar yapmalıyız. Kapadokya gibi bir kültürel mirası korumak hepimizin görevi." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 14:10:00
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 18:18:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet emin IP: 78.160.98.xxx Tarih : 19.04.2010 09:58:36

çevreyi kirletenler tur operatörlerine gerekli cezayi işlem yapılsa bu konumda olmaz bölge,rehber gerekli uyarı yapması gerek,? bir seferde çevre hemen temiz oldumu? yok? öğrencileriiiiiin günahı nee çevreyi kirletenler erişmiş insanlar?müze gelirleriyle isdihdam edin tevre temizlikçi alınsın olmazmııı??