4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Öğrenciler pazarda hünerlerini sergiledi

Nevşehir'de üniversite öğrencileri, satış ve pazarlama konusunda pazar esnafının tecrübelerinden faydalanıyor.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde bulunan Özel Kapadokya Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Satış ve Pazarlama Teknikleri derslerini okul yerine sebze ve meyve pazarında işliyor.

Satış ve pazarlama konusunda derslerde öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürmek ve müşteri ilişkileri konusunda pazar esnafının tecrübelerinden faydalanmak için her hafta öğretmenleri nezaretinde Ürgüp Sebze ve Meyve Pazarı'na gelen öğrenciler, burada tezgah başına geçerek hünerlerini sergiliyor.

Öğrenciler, esnafın yanı sıra köylerden gelen kadınların tezgahlarında bulunan sebze ve meyveleri pazarlamak ve en fazla satışı yapabilmek için birbirleri ile yarışıyor. Tezgahta sürekli olarak esnaftan halkla ilişkiler konusunda taktikler alan geleceğin bankacı ve sigortacıları, pazardaki müşterilerin de ilgi odağı haline geldi. Avazları çıktığı kadar bağırarak tezgahtaki ürünleri pazarlamaya çalışan öğrenciler, pazarda çalışmanın öğrencilikten daha zor olduğu görüşünde birleşti.

Pazarda satış yapmanın kendilerine çok şey öğrettiğini ve derslerin bu şekilde daha zevkli bir hal aldığını belirten Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri, "Gerek müşteri ilişkileri, gerekse de satış teknikleri konusunda okulda öğrendiklerimizi burada uygulama fırsatı buluyoruz. Bunun yanında tezgahında çalıştığımız esnaf ve köylüler sürekli olarak bize tavsiyelerde bulunuyor. İleride iş hayatına atıldığımızda bu uygulamanın bize kattıklarının oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerin satışları artırdığını belirten pazar esnafı ise sürekli olarak müşterilere güler yüz ile yaklaşılması gerektiğini vurgulayarak, "Öncelikle müşteriyi iyi karşılamaları şart. Sattığı ürünü de iyi tanıtması gerek. Satış sonrasında ise müşteri, 'Allah bereket versin, iyi günler' diyerek uğurlanmalı. Satış yapmanın püf noktası önce güler yüz, tatlı dillilik ve dürüstlük" dedi.

Özel Kapadokya Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Görevlisi ve Denizbank Nevşehir Şube Müdürü Tuncay Toprak ise öğrencilerin okulda öğrendiklerini hayata geçirmek için böyle bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin iş hayatına hazırlanması açısından bunun son derece önemli olduğunu vurgulayan Toprak, "Bir müşteri ile yüz yüze gelmenin, ona ürün satmanın ne anlama geldiğini ve öğrencilerin kendi eksikliklerinin neler olduğunu görmesi için pazardaki uygulama dersimiz oldukça faydalı" açıklamasını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:08:16
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 13:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.117.xxx Tarih : 1.12.2008 18:59:34

sizlere başarılar dilerim yolunuz açık olsun,,