5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Öğrencilerden ABD'ye ilginç tepki

ÖĞRENCİLERDEN ABD'YE İLGİNÇ TEPKİ

Nevşehir Özel Kardelen Koleji Öğrenci Meclisi, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarıyı kabul etmesini kınadı. Öğrenci Meclisi'nin kınama kararını aldığı toplantıda, ABD'nin Kızılderililere soykırım yapıp yapmadığının araştırılması için karar alındı.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin sözde Ermeni soykırımını tanıyan tasarıyı kabul etmesi üzerine, Nevşehir Özel Kardelen Koleji Anadolu Lisesi Meclis Başkanı Senem Temur ve Fen Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa Baştuğ önderliğinde ortak bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Fen Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Mustafa Baştuğ, Amerika'nın yasama organı olan kongrenin bir alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nin 04 Mart 2010 tarihinde toplanarak 1915-

1919 yılları arasındaki olayların soykırım olduğuna yönelik karar aldığını hatırlattı. Soykırımın anlamının ırk, millet, etnik ve din farklılıkları nedeniyle insan gruplarının devletlerce yok edilmesi olduğunu belirten Baştuğ, "1915'de Doğu Anadolu'da Türk ve Ermenilerin güvenliğini sağlamak amacıyla Osmanlı yönetimi tarafından alınan tehcir kararı, 'Millet-i Sadıka' denilen Ermenilerin provoke edilmesi ile Osmanlı ve Türkiye tarihinin karalanmasına yönelik kullanılmaktadır. Bu tür iddiaların tarihçiler

tarafından araştırılması gerekirken yasama organları tarafından araştırılması kabul edilemez bir durumdur. ABD Dış İlişkiler Komitesi'nin aldığı kararı kınıyoruz" dedi.

Anadolu Lisesi Meclis Başkanı Senem Temur ise ABD'nin tarihinde Kızılderililere yönelik katliam yapıldığına yönelik iddiaların da olduğunu hatırlatarak, "Ermeni soykırımı ile ilgilenen Amerika'nın geçmişinde Kızılderililere yaptıklarının soykırım olup olmadığı da araştırılmalıdır. Kardelen Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı olarak bunu oylamaya sunmak istiyorum. Biz de Kardelen Koleji öğrencileri olarak Kızılderili iddialarını araştırmalıyız" dedi.

Konuşmaların sonunda yapılan oylamada, oy birliği ile ABD'yi kınama kararı ile birlikte ABD'nin Kızılderili soykırımı yaptığı iddialarını araştırma kararı alındı.

Kardelen Koleji Anadolu Lisesi Meclis Başkanı Senem Temur, oylama sonrası yaptığı açıklamada, bulabilecekleri bütün kaynakları araştırarak ABD'nin tarihinde Kızılderili katliamı iddiaları ile ilgili rapor hazırlayacaklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERDEN ABD'YE İLGİNÇ TEPKİ
ÖĞRENCİLERDEN ABD'YE İLGİNÇ TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 09:15:00
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 13:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?