3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Öğrencilerden arkadaşlarına destek!

Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, çiğköfte ve ayran satarak, okullarında fakir öğrenci arkadaşlarına destek oluyor.

Nevşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü ve Spor Kulübü öğrencileri, okullarındaki dar gelirli ve fakir öğrencilere destek olmak amacıyla, kendi hazırladıkları çiğköfte ve ayranları, okul önünde vatandaşlara ve öğrenci arkadaşlarına satarak gelir elde ediyor.

Öğrenciler ile birlikte okul önünde satış yapan okul Beden Eğitim Öğretmeni Tarkan Güney, böyle bir çalışmaya yeni başladıklarını ve bu satış ile günlük yaklaşık 80 YTL gelir elde ettiklerini söyledi.

İleriki dönemlerde gözleme ve mantı satışları da yapacaklarını ifade eden Güney, "Bu satışları 15 günde bir yapmayı planlıyor. Her seferinde başka bir ürün satacağız. Çiğköfte ile başladık sonrasın da ise nohut-pilav, mantı ve gözleme ile devam edecek. Bu satışlardan elde ettiğimiz gelir ile de Sosyal Yardımlaşma Kulübü aracılığıyla, okulumuzdaki fakir ve dar gelirli öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 08:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 88.229.218.xxx Tarih : 28.02.2008 10:13:22

öğrenci desteği.ama okul ile sosyal hiz ara mesafesi 50 adım nevşehirde sos.hiz.yangelip yatma yeri değil sn.Başbakanımız yatanları sevmez oo çocuklara devlet desteği gerekli onlar bizim evlatlarımız geleceğimiz ama malesef koltuk sevdası gençliği ne hallere getiriyor.çok yazık.