3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Öğrencilerden 'Hatıra ormanı'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Nevşehir'i ziyaret eden Şırnak ve Rizeli öğrenciler ile önümüzdeki günlerde gelecek olan Artvinli öğrenciler için ikinci hatıra ormanı oluşturuldu.

Nevşehir Belediyesi'ne ait eski Alacaşar Kent Çöplüğü’nün bulunduğu alanda 25 bin metrekarelik Gönül Köprüsü Hatıra Ormanı’na oluşturuldu. Yaklaşık bin sedir fidanın toprakla buluşturulduğu törene, Nevşehir Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve Nevşehir Çevre ve Orman İl Müdürü Eren Bircan, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Törende Rizeli öğrenciler fidan dikerken, çöp alanının iyileştirilmesi açısından çevresel manada önemli olarak değerlendirilen hatıra ormanının, öğrencilere çevre bilincinin aşılanması açısından da büyük bir önem taşıdığı belirtildi.

Daha önceden kent çöplüğü olarak kullanılan bu alanda oluşturulan Gönül Köprüsü Hatıra Ormanı'na önümüzdeki günlerde Nevşehir'i ziyaret edecek Artvinli öğrenciler tarafından dikilecek fidanlarla birlikte, bu alandaki fidan sayısının 2 bin 500’ü geçmesi planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 12:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?