4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Öğrencilerden polis müzesine ilgi

ÖĞRENCİLERDEN POLİS MÜZESİNE BÜYÜK İLGİ

Nevşehir'de Polis Haftası dolayısıyla öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü içerisindeki Türkiye'nin ilk Polis Müzesi'ne büyük ilgi gösterdi .

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Gurulkan'ın girişimleri ile geçtiğimiz yıl açılan ve Nevşehir'in ilk Emniyet Müdürü olan İsmail Hakkı Akman'ın adını taşıyan polis müzesi ziyaretçilere açıldı.

Türkiye'nin ilk polis müzesi olma özelliğini taşıyan ve Türk Polis Teşkilatı'nın tarihten bugüne kadar kullandığı araç, gereç ve teçhizatlarının bazılarının sergilendiği, kullandıkları kıyafet, şapka ve eşyaların resim ve fotoğraflarla anlatıldığı müzeye en büyük ilgiyi öğrenciler gösteriyor.

Polis Haftası dolayısıyla öğretmenleri nezaretinde Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek müzeyi gezen öğrencilere, burada görevli polis memurları tarafından müzedeki araç, gereç ve fotoğraflar hakkında bilgi veriliyor. Müze içerisinde en çok polislerin geçmişte kullandıkları telsizler ve silahlara ilgi gösteren öğrencilere ziyaretleri dolayısıyla polisler tarafından şeker ikramında bulunuluyor.

ÖĞRENCİLERDEN POLİS MÜZESİNE BÜYÜK İLGİ
ÖĞRENCİLERDEN POLİS MÜZESİNE BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 14:11:00
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 14:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?