5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Öğrencilerden şehit anasına ziyaret

ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİT ANASINA ZİYARET

Nevşehir'de Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, 1997 yılında Kuzey Irak'ta şehit olan Piyade Çavuş Mehmet Korkmaz'ın annesini ziyaret etti.

Nevşehir Atatürk İlköğretim Okulu 4-C sınıfı öğrencileri, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve Şehitler Haftası dolayısıyla bir araya gelerek Okul Müdürü Fedakar Koçak ve Sınıf Öğretmenleri Özcan Sert ile birlikte 1997 yılında Kuzek Irak'ta şehit düşen Piyade Çavuş Mehmet Korkmaz'ın Nevşehir'in Sulusaray beldesinde bulunan mezarını ziyaret etti. Burada Şehit Korkmaz için dua eden öğrenciler daha sonra Korkmaz'ın Sulusaray beldesinde yaşayan annesi Münire Korkmaz'ı evinde ziyaret etti. Burada şehit anasının elini öperek ona Türk Bayrağı, Kur'an-ı Kerim ve çiçek hediye eden öğrenciler şehit anasının duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.

Okul Müdürü Fedakar Koçak, haftanın önemini öğrencilere daha iyi anlatabilmek için şehit ailesini ziyaret etmek istediklerini ve öğrencilerinin bu ziyaretten oldukça etkilendiğini söyledi. Koçak, "Hafta dolayısıyla derslerde anlatılanların yanı sıra öğrencilerimizin bir şehit ailesinden onların kahramanlıklarını dinlemesi ve şehitlerimizin mezarını ziyaret etmesi bizler için oldukça faydalı oldu. Bu sayede hem şehit ailelerimizin unutulmadıklarını, şehitlerimizin her zaman hatırlandığını ailelerine anlatmak istedik." dedi.

Okul Müdürü Fedakar Koçak ve öğrenciler daha sonra hep birlikte Sulusaray Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak'ı makamında ziyaret etti.

ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİT ANASINA ZİYARET
ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİT ANASINA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 13:08:03
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 13:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?