4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Öğrencilerin karne sevinci

Nevşehir'de 2008-2009 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte, 57 bin 615 öğrenci karnelerini aldı.

Karne dağıtım töreninde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Vekili Hüseyin Ergi, öğrencilerin tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2008-2009 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle düzenlenen karne dağıtım töreni Örnekevler İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Öğrenci velilerinin de büyük ilgi gösterdiği karne dağıtım töreninde konuşan Nevşehir Vali Vekili Hüseyin Ergi, Nevşehir'in çok başarılı bir eğitim ve öğretim dönemi geçirdiğini ve bunda öğretmenlerin yanı sıra idarecilerin ve öğrenci velilerinin büyük katkısı olduğunu belirtti.

Öğrencilerin tatillerini en iyi şekilde dinlenerek geçirmelerini isteyen Vali Vekili Ergi, "Bir eğitim öğretim dönemini daha bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda başarılı, olaysız, sakin bir eğitim ve öğretim yılı yaşadığımızı söyleyebiliriz. Bu eğitim ve öğretim yılında, daha önceki yıllarda olduğu gibi çıtayı daha da yükselttik, hedefi daha da yükselttik. İnşallah başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, eğitim ordumuz ve velilerimiz ile birlikte Nevşehir'i eğitimde layık olduğu yere taşımaya gayret edeceğiz. Bu süreç içerisinde sadece okul ve eğitimde değil, gerek sportif müsabakalarda gerek diğer alanlarda Nevşehir kendisine yakışanı yaptı ve gerçekten başarılara imza attı. Temennimiz bu başarıların önümüzdeki yıllarda da devam etmesi. Bu eğitim döneminde çocuklarımızın başarılı olması için büyük çaba sarf eden değerli öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise, 2008-2009 eğitim öğretim yılını noktaladıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ilimizde huzurlu ve başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirdik. Okul öncesi eğitime devam eden çocuklarımız ile birlikte 57 bin 615 öğrencimiz karnelerini aldı. 4 bin 912 öğrencimiz ilköğretimden liseye geçmiş oldu, 400 civarında öğrencimizde liseyi bitirmiş oldu. Bu eğitim öğretim dönemi içerisinde bize katkıda bulunan başta valiliğimiz olmak üzere, yerel yönetimler, tüm kamu kurum ve kuruluşlara, özveri ile çalışan öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların hep birlikte devam etmesi durumunda çok daha iyi ve başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul öğrencilerine karneleri Vali Vekili Hüseyin Ergi, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve okul müdürü Yaşar Altunel tarafından verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 12:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?