4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Öğrencilerin mezuniyet sevinci

Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılı mezunlarını verdi.

Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Turizm ve Otelcilik Bölümü 21. Turist Rehberliği Bölümü ise 8'nci dönem mezunlarını verdi.

Nevşehir Üniversitesi Yerleşkesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine öğrenci ve velilerinin yanı sıra Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu ve Belediye Başkanı Hasan Ünver de katılarak, öğrencilerin mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Mezuniyet töreninde konuşan Vali Hacımustafaoğlu, günümüzde ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin, o ülkenin insanlarına sunduğu refah ve mutlulukla ölçülmekte olduğunu söyledi.

Refah ve mutluluğu yakalamanın vasıtasının çağdaş üniversiteler ile bu üniversitelerin ürünü olan iyi eğitim görmüş nitelikli nüfus olduğunu kaydeden Vali Hacımustafaoğlu, "Bir ülkenin uygarlık yarışındaki en büyük gücünü oluşturur. Gerçekten üniversiteler aklın ve bilimin egemen olduğu, teknolojide yeni gelişmelere öncülük eden, yaşanan ve karşılaşılan sorunlara duyarlı çözüm önerileri getiren, evrensel değerleri ulusal değerlerle birleştirerek, genç kuşaklara aktaran öğretim kurumlarıdır. Üniversiteler yalnızca bilim ve öğretim kurumları değil, aynı zamanda gençlerimiz için sosyal yaşamla tanışmalarını sağlayan, ufuklarını geliştiren, onların yaşama her yönden hazırlanmaları için geniş olanaklar sunan ilim yuvalarıdır. Türkiye'nin aydınlanma ve çağdaşlaşma çabalarının başarısı, cumhuriyetimizin temel kurumlarından üniversitelerimizin ve üniversite gençliğinin başarısına bağlıdır. İşte bunun bilinci ile ve Büyük Atatürk'ün vasiyetine uygun davranarak, Nevşehir ve çevresinin sosyal ve kültürel gelişmesini hızlandıracak. Nevşehir Üniversitesi'nin kurulması için büyük çaba harcanmış ve geçtiğimiz yıl üniversite kanunumuz kabul edilerek kuruluş çalışmalarına süratle başlanmıştır" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver de daha önceleri Erciyes Üniversitesi'ne bağlı mezuniyet veren Nevşehir Üniversitesi'nin bu yıl kendi adıyla mezun vermesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Ünver, "Daha önce Erciyes Üniversitesi'ne bağlı mezun verirken, çok şükür ki bugün mezunlarımızı Nevşehir Üniversitesi olarak veriyoruz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Nevşehir Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Lütfü Buyruk ise konuşmasında öğrencilere şu mesajları verdi;
"Eğitimlerinizi tamamlamış bireyler olarak okulumuzdan mezun oluyorsunuz. Eğitim ve öğretim çabalarınız sona ermiş değildir. Bundan sonra da kendinizi geliştirmeye lütfen devam ediniz. Sürekli kendinizi geliştirme çabasında olduktan sonra inanıyoruz ki her biriniz iş hayatınızda kariyerinizin en üst noktasına kadar ulaşacaksınız. Turizm sektöründe çok iyi yerlere ulaşan arkadaşlarınız var, bunların haberini alıyoruz. Sizlerden de böyle iyi haberler alıp, hocalarınız olarak gurur duyacağımıza inanıyoruz"

Mezuniyet töreninde konuşmaların ardından dönem birincisi öğrencilere mezuniyet belgelerini Vali Hacımustafaoğlu verdi. Öğrenciler, diplomalarını almalarının ardından hep birlikte keplerini havaya fırlatarak sevinç gösterilerinde bulundular.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 15:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?