6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Öğrencilerin seçim heyecanı

Nevşehir'de "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi" projesi kapsamında, Merkez İlçe Öğrenci Temsilcisini belirlemek üzere seçim yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2004-2005 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında Nevşehir'de Merkez İlçe Öğrenci Temsilcisinin belirlenmesi için seçim düzenlendi. Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen seçime, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Balak, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Daha önce 55 okulda gerçekleştirilen Okul Temsilciliği seçimlerini kazanan öğrencilerin kendi aralarında Merkez İlçe Temsilcisini belirlediği seçimlerde bu görev için 12 öğrenci aday oldu. Seçimler öncesinde oluşturulan Divan Başkanlığına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Balak seçilirken, Balak ve beraberindeki divan üyeleri birlikte yemin ederek görevlerine başladı.

Divan üyelerinin seçiminin ardından, Merkez İlçe Öğrenci Temsilciliğine aday olan 12 öğrenci birer konuşma yaparak, arkadaşlarına göreve seçilmeleri takdirde yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler burada seçmen öğrencilere birbirinden ilginç vaatlerde bulunurken, usta siyasetçileri aratmadı. Adaylar okullardaki kütüphanelerin zenginleştirilmesi, okul bahçelerinin güzelleştirilmesi gibi çeşitli vaatlerde bulundular.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimlerde 55 okul temsilcisinden toplantıya katılan 52 öğrenci sandık başına gitti. Seçimlerde kullanılan 52 oyun 13’ünü alan Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Burak Bozdağan Nevşehir Merkez İlçe Öğrenci Temsilciliği görevine seçildi.

7 Aralık 2007 tarihinde il merkezi ve ilçelerde seçilen öğrenci temsilcileri bir araya gelerek, İl Öğrenci Meclisi'ni belirlemek üzere seçime gidecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 17:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?