5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Öğrencilerin seçim heyecanı

ÖĞRENCİLERİN SEÇİM HEYECANI

Nevşehir 20 Temmuz İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimlerinde, minik öğrenciler ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadı.

Okullarda demokrasi bilinci ve kültürünün yaşanması ve gelişmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi çerçevesinde, Nevşehir 20 Temmuz İlköğretim Okulu'nda Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Erlçin Cerit, Ercan Aymergen, İrem Türk, Eneshan Tekin ve Tolga Uğur isimli öğrencilerin aday olduğu seçimlerde, oluşturulan Sandık Kurulu'nun nezaretinde öğrenciler oy kullandı. Seçimler sonunda adaylardan 8. sınıf öğrencisi İrem Türk, 128 oy alarak 20 Temmuz İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçildi Diğer adaylardan Tolga Uğur 105, Elçin Cerit 79, Eneshan Tekin 58 ve Ercan Aymergen 22 oy aldı.

20 Temmuz İlköğretim Okulu Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçilen 8. sınıf öğrencisi İrem Türk, kendisine oy veren arkadaşlarına teşekkür ederek, seçimler öncesinde söz verdiği projeleri hayata geçireceğini belirtti. Türk, "Seçimler öncesinde arkadaşlarıma başkan seçildiğim takdirde okulumuza futbol ve basketbol sahası yaptıracağım konusunda söz vermiştim. Öğretmenlerimizin de desteği ile bu sözlerimi yerine getirmek için çaba göstereceğim" dedi.

ÖĞRENCİLERİN SEÇİM HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 16:45:02
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 16:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?