6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Öğrenmenin yaşı yok

İzmir ve Ankara'da Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın çeşitli kademelerinde 28 yıl görev yaptıktan sonra emekli olarak Nevşehir'e yerleşen ziraat mühendisi Mediha Kuşman, öğrenmenin yaşının olmadığını ve emeklilik döneminin, vatana ve millete hizmet günlerinden farkı olmadığını ispatlamak için Nevşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kapadokya Eğitim Merkezi'nin açtığı bilgisayar kurslarına katılıyor.
 
Bir çocuk annesi olan Mediha Kuşman, Kapadokya Eğitim Merkezi'nde açılan bilgisayar kurslarının öğrencisi olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Bilgisayarda Microsoft Word ve Excel programları üzerinde yoğunlaştığını dile getiren Kuşman, diğer bilgisayar programları konusunda da kurs boyunca eğitimli uzmanlardan bilgiler alarak bunları uygulama fırsatı bulduğunu ifade etti. 

Her emeklinin, emekli olduktan sonra "Benim işim artık bitti" düşüncesinden uzaklaşması gerektiğini kaydeden Kuşman, "Ben hizmette bulunduğum sürecin de emeklilik döneminden farklı olmadığına inanıyorum. Çağın en gerekli iletişim araçlarından biri olan bilgisayar öğrenmenin yaşamın en vazgeçilmesini öğrenmek gibi büyük bir önem taşıdığına inanıyorum. Milletimize sosyal, kültürel ve sanatsal alanda bir şeyler verebilmenin, onların yaşadıkları sorunlarla ilgilenmenin gerekli olduğuna inanıyorum. Bunu yaparken de bilgisayar öğrenmenin bu çalışmalarda oldukça önem taşıdığına inanıyorum. Bu düşünceler içerisinde bilgisayar kursuna kayıt oldum. Eğer burada bir sandalyeyi meşgul ediyorsam bunun mutlak surette karşılığını sosyal, eğitim, kültürel veya sanatsal bir aktiviteye katılarak ödeyebileceğime inandığım için bilgisayar kurslarına katılıyorum" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 11:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?