5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Öğretmen dayağı intihar ettirdi

ÖĞRETMEN DAYAĞI İNTİHAR ETTİRDİ

Nevşehir'de kız arkadaşıyla sık sık görüştüğü gerekçesiyle okul müdüründen dayak yediği ileri sürülen lise öğrencisi, internet kablosuyla kendini asarak intihar etti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde arkadaşına verdiği 'Seni Seviyorum' notu öğretmeninin eline geçen 12 yaşındaki Meryem S.'nin intihar etmesinin ardından benzer bir olayda Nevşehir'de yaşandı.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan ve. Kozaklı Lisesi'nde öğrenim gören lise 3. sınıf öğrencisi Tolga Ü. (18), 2 yıl önce aynı okuldaki Esra G. (17) ile tanıştı. Teneffüste sürekli beraber olan liseli aşıklar, aynı zamanda trafik dersine giren okul müdürü H.S.'den uyarı aldı. Sınıfta arkadaşlarının arasında Tolga

Ü.'yü azarladığı ileri sürülen okul müdürü H.S., öğrenciyle birlikte odasına geçti. Okul çıkışı koşarak eve giden Tolga, dayısına ait evin anahtarını aldı. Dayısının evinde Esra G. ile konuşan Tolga, intihar edeceğini söyledi. Tolga Ü.'nün kardeşi Tuna (17), kendisine Esra G.'den gelen telefon üzerine arkadaşı Süleyman K. ile birlikte hemen dayısının evine gitti. Kapının kilitli olduğunu gören Tuna ve arkadaşı, pencereye tırmanarak içeri girdiklerinde internet kablosuyla kendisini asan Tolga'nın cansız

bedeniyle karşılaştılar. Gençler, Tolga'yı bulunduğu yerden indirerek durumu ailelerine ve sağlık ekiplerine bildirdi. Ambulansla Kozaklı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tolga Ü., yapılan müdahalelere cevap vermedi.

Olayı anlatan 17 yaşındaki Tuna Ü., "Okul müdürü aynı sınıfta okuduğum ağabeyimi, kız arkadaşıyla görüştüğü gerekçesiyle azarladı. Odasına çağırarak ağabeyimi dövdü. Okul çıkışı bir anda kaybolan ağabeyimi aramaya başladım. Daha sonra kız arkadaşından bana telefon geldi. Ağabeyimin intihar etmek üzere olduğunu ve kurtarmamız gerektiğini söyledi. Ben bunu duyunca şok oldum ve koşarak dayımın evine gittim. Gördüğüm manzara karşısında ne yapacağımı şaşırdım ve elim ayağım titredi. Arkadaşım Süleyman ile

kendisini su borusuna internet kablosuyla bağladığı yerden çıkardık. Okul müdürü her zaman ağabeyime yükleniyordu" dedi.

Yaşanan olayların ardından okul müdürünün sessizliğini koruduğunu söyleyen Tuna Ü., "Okul müdürü ağabeyimin bulunduğu ve kendisine dayak attığı bölümü güvenlik kameralarından silmiş. Şimdilerde ise kayıplarda. İnşallah cezasını görür" diye konuştu.

Tolga'yı ipten alan arkadaşı Süleyman K. ise, arkadaşının okul müdürü tarafından dövüldüğünü iddia etti.

Acılı baba Tuncay Ü., evladına karşı işlenen suçun, suçluların cezalarının verilmesi için sonuna kadar gideceğini söyleyerek, "Gelecek otopsi sonucunu bekliyoruz. 3 evladım vardı, birini kaybettim. Hala yaşanan olaya inanamıyorum" diye konuştu.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, olayı araştırdıklarını, ilk izlenimin okulla alakalı olmadığını kaydederek, "Gerekirse olayla ilgili inceleme başlatacağız" açıklamasını yaptı.

ÖĞRETMEN DAYAĞI İNTİHAR ETTİRDİ
ÖĞRETMEN DAYAĞI İNTİHAR ETTİRDİ
ÖĞRETMEN DAYAĞI İNTİHAR ETTİRDİ
ÖĞRETMEN DAYAĞI İNTİHAR ETTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 10:18:00
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 10:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?