3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Öğretmen Okulları 161 yaşında

Öğretmen Okulları'nın 161. kuruluş yıldönümü Nevşehir'de düzenlenen programla kutlandı.

Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi'nde, öğretmen okullarının 161. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Nevşehir Anadolu Öğretmen Lisesi’ni tanıtan video gösterimi ile başlayan programda konuşan Okul Müdürü Mehmet Bilgili, öğretmen liselerinin görevinin kendine güven duyan, milli ve manevi değerlerine bağlı öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Bilgili, "16 Mart 1848 yılında 'Darülmuallim' adıyla kurulan Öğretmen Liseleri gençlerimizi öğretmenlik mesleğine hazırlamaktadır. Bilim ve teknoloji dünyayı olabildiğince küçültürken denge unsurlarda değişmekte. Bu değişimlerde öz benliğini kaybetmeden öğrenciler yetiştiren okullarımız, yönlendiren öğrenciler yetiştirmektedir" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Bilgili'nin konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in mesajı okundu. Program öğrenciler tarafından hazırlanan 'Abbas' adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?