6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Öğretmene destek projesi

Arçelik A.Ş. tarafından başlatılan 'Eğitimde Gönül Birliği' programı kapsamında hazırlanan Öğretmene Destek ve Eğitim Projesi'nin Nevşehir semineri başladı.
Nevşehir Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen öğretmen eğitimi seminerinin açılışına, Nevşehir Valisi Alattin Turhan, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Sevet Özdemir, Arçelik A.Ş. Kurumsal İletişim Koordinatörü Melis Mutuş Şahinler ve 13 ayrı ilden toplam 135 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü ve öğretmeni katıldı. Açılış töreninde konuşan Arçelik A.Ş. Kurumsal İletişim Koordinatörü Melis Mutuş Şahinler, 13 ildeki 45 Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan rehber ve sınıf öğretmenleriyle idarecilerin katıldığı seminerlerde bugüne kadar 165 öğretmenin eğitim aldığını söyledi. Destekleyici eğitim materyalleriyle çarpan etkisi yapan seminerler sayesinde bin 200 öğretmene de dolaylı olarak ulaştıklarını belirten Şahinler, düzenlenen eğitimlerle öğretmenlerin bireysel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
Vali Alaattin Turhan ise eğitimin, insanın fizyolojik ihtiyaçlarından biri olduğu hatırlatarak, bu amaçla çeşitli devlet denen organizasyonların eğitime büyük önemler verdiğini ifade etti. Vali Turhan, "Son yıllarda her kademede eğitime ülkemizde büyük önem veriliyor. İlk defa son yıllarda savunma harcamalarının eğitim harcamalarının gerisinde kaldığına şahit olduk. Bu anlayışı görmüş olmak hepimizi mutlu ediyor. Yine çıkartılan yasalarla hayırsever vatandaşlarımızın eğitime olan katkılarını artırdı. Bunun önümüzdeki yıllarda artış göstermesini bekliyorum. Arçelik gibi başarılı kuruluşların eğitime yaptıkları bu katkı umarım örnek olur" dedi.
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Sevet Özdemir ise Türkiye'deki eğitim sisteminin batıdan çok etkilediğine dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, "Hep başkalarında ne varsa onu almaya çalışmışız ama kendimize özgü özgün modeller oluşturamamışız. Bilimsel bilgi dünyanın her yerinde doğru ancak bunu kendi ihtiyaçlarınıza göre kullanmanız gerekiyor. Bizim eğitim sistemimiz en çok Fransa'dan etkilenmiş. Eğitim sistemimizi, modelini hatta okul kelimesi bile Fransa'dan gelmiş. Bunun yanında yönetim sistemimizde etkilenmiş. Daha sonraki yıllarda ise Almanya ve ABD modelleri Türkiye'ye gelmeye çalışmış. Atatürk döneminde kendimize özgü bir sistem geliştirilmeye çalışılmış ancak sorunlarla karşılaşınca hep pes edilmiş" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 19:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?