4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Öğretmenlere ücretsiz kitap

Nevşehir Belediyesi, yakın tarihimizi mercek altına alan bir araştırmaya imza atan Araştırmacı gazeteci yazar Oğuz Özdem'in yazdığı "Biz Vatanımıza Hasret Kaldık Yavrularım" isimli belgesel anlatı kitabını, Nevşehir'de görev yapan öğretmenlere ücretsiz dağıtacak.

7 yıllık bir araştırma ile ortaya çıkan "Biz Vatanımıza Hasret Kaldık Yavrularım" isimli kitabın yazarı Oğuz Özdem'i makamında kabul eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya bölgesinin tarihi ile ilgili oldukça ciddi verileri ortaya koyan bu kitabın öncelikli olarak öğretmenler tarafından okunması gerektiğini belirterek, Anadolu ile ilgili bir takım bilgilerinde yenilenmesini sağlayan bu kitabın oldukça ilgi uyandıracağına inandığını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, gazetecilik dönemlerinde de, bu konu ile ilgilendiğini ve bölgede yaşamış insanlarla ilgili bir kitap hazırlamayı hayal ettiğini belirterek, "Meslektaşımız iyi bir çalışma yapmış. Hem kültür ve sanat faaliyetlerine katkı sağlamak ve hem de bu çalışmaları yapanların önünü açmak adına belediyemiz olarak bir miktar kitap aldık ve öğretmen arkadaşlarımıza hediye edeceğiz. Bölgemizin tarihi ile ilgili çok ciddi veriler ortaya konulmuş. Bu kitabı okuyanlar bölge tarihi ile ilgili bir takım bildikleri şeyleri yenileceklerdir. Dünya çapında bu eserin çeşitli dillere çevrilerek, Anadolu ile ilgili yeni bir kimlik oluşumu yani burada yaşayan insanların kimliklerinin belirlenmesi konusunda çok ciddi bir adım atılabileceğini belirtmek istiyorum. Bu kitabın bir meslektaşım tarafından yazılmış olmasından dolayı ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

Araştırmacı gazeteci-Yazar Oğuz Özdem' de, Nevşehir'in yakın tarihinde önemli bir yer tutan Karamanlılar 'ın hayat tarzlarına ilişkin olarak geçmişte Hasan Ünver'in büyük katkılarını gördüğünü belirterek, halen yine bölgenin tarihi birikimini farklı açılardan ortaya koyan bir çalışmayı daha sürdürdüğünü belirtti. Özdem, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver' e kültürel hayatın etkin bir şekilde ortaya konulmasında yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 09:10:58
Güncelleme :12 Şubat 2008 Salı 09:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?