6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Okul değil sanki fabrika!

Nevşehir Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, yıl içerisinde çeşitli kamu kuruluşları ve özel şirketlere yaptığı mobilya dekorasyon, metal ve elektrik işlerinden 206 Bin YTL gelir sağladı. Devlete 65 bin YTL vergi ödeyen okul, öğrencilerine ise 21 Bin YTL maaş dağıttı.

Nevşehir Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Demir, okullarındaki Makine, Metal, Ahşap, Bilişim, Motorlu Araçlar, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri bölümlerinde 1070 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Okullarında çeşitli kamu kuruluşlarının yanı sıra özel sektör için çeşitli işlerin yapımının da gerçekleştiğini ifade eden Demir, bu sayede öğrencilerin hem mesleki gelişimlerine katkı sağladığını hem de maddi kazanç elde ettiklerini kaydetti. Okul Döner Sermayesi aracılığıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel şirketlere yapılan kapı, pencere, mobilya,demir doğrama, perfore, okul sırası ve dolap işlerinden 2007 yılı içerisinde 206 Bin YTL gelir elde ettiklerini söyleyen Okul Müdürü Mehmet Demir, elde edilen gelirin 21 Bin YTL'lik bölümünün öğrencilere maaş olarak dağıtıldığını belirtti.

Demir, "Dileyen öğrencilerimiz hafta içi 3 ve hafta sonu 8 saat olmak üzere atölyelerde çalışıyor. Bu çalışmaları karşılığında öğrencilere aylık yaklaşık 150 YTL ücret ödüyoruz. Para kazanmanın yanında öğrencilerimiz bu sayede hem kendi öz güvenlerini kazanıyor hem de mesleki becerilerini geliştiriyorlar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 16:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 88.231.150.xxx Tarih : 14.12.2007 13:07:28

öncelikle Sn. Mehmet DEMİR hocamı ve emeği geçen idareci hocalarımı kutluyorum zaten eğitim denince NEVŞEHİR'de mesleki eğitimdeki tek ideal adres and.mes.lisesi gurur verici bu okul,memleket bizim başarıların devamı dilerim..saygılarımla okulumla grurlanıyorum.