4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Okul öncesi eğitim atağı

Nevşehir Valisi Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, okul öncesi eğitimde hedeflerinin yüzde 100 okullaşma olduğunu söyledi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşma oranının sağlanması amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Nevşehir Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli'nde bir toplantı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, ilçe kaymakamları, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, İlçe Milli Eğitim müdürleri, okul müdürleri ve okul öncesi eğitimde görev alan idareci ve öğretmenler katıldı. Toplantı da konuşan Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu, şu anda yüzde 46 olan Nevşehir'deki okul öncesi eğitim oranını 2009 yılında yüzde 100 seviyesine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Son yıllarda birçok alanda Türkiye'nin lider illeri arasına giren Nevşehir'in, bu konuda da arzuladığı hedefleri yakalayacağına inandığını ifade eden Vali Hacımustafaoğlu, bunla ilgili başlatılan kampanya da okul idarecileri ve öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Vali Hacımustafaoğlu, "Çocuklarımız dört bir yanı güzelliklerle dolu Türkiye'miz de, her şeyin en iyisine, en güzeline layık. Tabi bu güzelliklerin oluştuğu, şekillendiği, yoğrulduğu yerlerde okullarımız, toplu eğitim yapılan yuvalarımız. Okullarımız da yakın zamana kadar eğitim ilköğretim okullarında yapılıyordu. Şimdi artık tüm dünyada okul öncesi eğitim gündemde. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü birçok konuda olduğu gibi okul öncesi eğitimde de güzel işler gerçekleştirdi. Okul öncesi eğitimde şu anda yüzde 46 seviyesindeyiz ve Milli Eğitim Bakanlığı 2014 yılına kadar bu oranı yüzde 70'ler seviyesine çıkartmamız için önümüze bir hedef koydu. Fakat biz bu hedefi 2009 yılında yüzde 100 olarak gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise, bu yıl Türkiye genelinde yüzde 27 olarak gerçekleşen okul öncesi okullaşma oranının Nevşehir'de 2003 yılında yüzde 21 iken 5 yıl gibi kısa bir süre sonra bu oranı yüzde 46'ya çıkardıklarını kaydetti. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ekibi tarafından 6 aylık yoğun bir çalışma sonucunda bunla ilgili bir kampanya başlattıklarını belirten Fatsa, bu kampanya ile birlikte 2008-2009 eğitim, öğretim yılında, Nevşehir ilinde okul öncesi okullaşma oranının yüzde 100'e ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı.

Fatsa, "Eğitim yaşının öne çekilmesi her şeyden önce toplumsal bir ihtiyaçtır. Bu kampanya ile birlikte 5-6 yaş grubundaki tüm çocuklarımızın okul öncesi eğitim hizmetlerinden faydalanması sağlanacaktır. Bu konuda hem kamuoyunda bir hareketlilik başlatmak hem de ilimizin eğitim politikasında köklü bir değişikliğin yolunu açmak adına bu kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda tüm kamuoyundan ve halkımızdan destek bekliyoruz. Bu kampanya ile ilgili olarak velilerin de gereken sorumluluğu göstereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?