4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Okul öncesi eğitim oranı %48

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimi açısından büyük önem taşıyan okul öncesi eğitim için 2008-2009 Eğitim Öğretim döneminde yeni bir kampanya başlatacaklarını söyledi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa yaptığı açıklamada, geleceğin teminatı olan çocukların eğitim dönemlerine en iyi şekilde hazırlanması, fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunması amacıyla 4-5 yaş grubundaki çocukların okul öncesi eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi.

Fatsa, okul öncesi eğitim alan öğrenci oranının dünyada oldukça yüksek olduğunu dile getirerek, bu oranın Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde yüzde 80'lerin üzerinde seyrettiğini ifade etti. Türkiye'de ise bu oranın yüzde 28'ler seviyesinde bulunduğunu belirten Harun Fatsa, "Okul öncesi eğitime verilen önem son yıllarda hızla artıyor.Bir çok gelişmiş ülkelerde okul öncesi eğitim 3 yıl. Bazıların da ise bu süre zorunlu tutuluyor. Yani çocuk okula başlamadan önce mutlak suretle 3 yıl okul öncesi eğitimden geçiriliyor. Örneğin Almanya'da zorunlu olmamasına karşın okul öncesi eğitim başlangıç yaşı 3 ve başarı oranı yüzde 100'e yakın" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı2nın son yıllarda bu konu üzerinde ciddi projelere imza attığını ve her yıl okul öncesi eğitim oranının arttığını söyleyen Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Nevşehir'de okul öncesi eğitime katılan çocukların oranının yüzde 48'e ulaştığını açıkladı. Nevşehir il genelinde 4-5 yaş grubundaki 9 Bin dolayındaki çocuğun 4 Bin 500'ünün okul öncesi eğitime katıldığını ifade eden Fatsa, bu oranı yeterli bulmadıklarını ve hedeflerinin yüzde 100 olduğunu vurguladı.

Bu konuda okul idarecilerinden özverili bir çalışma yapmalarını isteyen Fatsa, "2008-2009 eğitim öğretim yılında 4-5 yaş grubundaki tüm çocuklarımızı okul öncesi eğitime almak istiyoruz. Bu konuda ARGE bölümümüz yoğun bir çalışma içerisinde. Burada okul müdürleri ve idarecilerimize de büyük görevler düşüyor. Her okulun bulunduğu mahalledeki çocuklar tespit edilerek, aileleri ile görüşülecek ve çocukların okula gelmeleri sağlanacak. Bunun için okullarda fiziki yetersizlik olduğu bahanelerine de karşıyız. Gerekirse okullarımızda ikili eğitime geçeceğiz ama bu projeden geri dönemeyiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 10:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?