5
Mayıs
2024
Pazar
NEVŞEHİR

Okul öncesinde büyük başarı

NEVŞEHİR'İN OKUL ÖNCESİ BAŞARISI

Okul Öncesi Eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl 32 pilot ilden biri seçilen Nevşehir'de, 6 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 100 seviyesine ulaştı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Okul Öncesi Eğitimin zorunlu hale getirildiği Nevşehir'de bu konuda ciddi bir başarı yakalandığını söyledi. Velilerin bilinçlendirilmesi ile birlikte 2009-2010 eğitim ve öğretim döneminde 6 yaş grubundaki çocukların okullaşma oranının yüzde 100 seviyesine ulaştığını vurgulayan Fatsa, 5 yaş gurubunda ise il genelinde okullaşma oranının yüzde 65 olduğuna dikkat çekti. Fatsa, "Okul Öncesi Eğitim artık önemi tartışılmayacak kadar herkesin bildiği bir konu. Dolayısıyla son yıllarda bakanlığımızda bu konunun hassasiyetle üzerinde duruyor ve çok büyük aşamalar kaydedildi. 5 yıl geriye dönülüp bakıldığında bu gün Türkiye'nin geldiği nokta çok iyi bir yerde. Bizlerde il olarak zaten Okul Öncesi Eğitim konusunu çok önemsiyoruz. Nevşehir'de 6 yıl önce yüzde 10 olan Okul Öncesi Eğitim bugün 5-6 yaş gurubunda yüzde 65'e, sadece 6 yaş gurubunda ise yüzde 100'e ulaşmıştır. 6 yaş gurubunda yüzde 100 okullaşmayı sağlayan, Türkiye genelindeki 7 ilden birisi Nevşehir. " diye konuştu.

2010-2011 eğitim ve öğretim dönemi öncesinde, il genelinde yeni ana okulu yapımı çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, 2 yıl içerisinde ana okulu bulunmayan ilçe kalmayacağını kaydetti. Fatsa sözlerini şöyle sürdürdü; "Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı ile Türkiye genelinde 32 ilde Okul Öncesi Eğitim zorunlu hale geldi. Bu yıl buna yeni iller ilave edildi. Tabi bunlar yakın zamanda ülke genelini kapsayacak. Özellikle velilerden istediğimiz, mutlaka 5-6 yaş gurubundaki çocuklarını en yakın eğitim kurumuna götürerek Okul Önce Eğitim için kayıt yaptırmaları. Bunlar çocukların başarısı için çok önemli. Tabi ki yüzde 100 okullaşma oranımızı sürdürmek istiyoruz ve 5 yaş gurubunda da okullaşma oranını yüzde 75'lere kadar çıkartmayı hedefliyoruz. Artık bu konuda ilimiz alt yapı konusunda da ciddi mesafeler aldı. Şu an Kozaklı ve Avanos'ta 2 iki ayrı ana okulu çalışmamız devam ediyor. Bunun yanı sıra Derinkuyu ve Acıgöl ilçelerinde de planlarımız var. 2 sene içerisinde bütün ilçelerimizde ana okulu olacak. Merkez de ise şu an inşaat çalışması devam eden 2 ayrı ana okulumuz var."

NEVŞEHİR'İN OKUL ÖNCESİ BAŞARISI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 08:59:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 09:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?