3
Mayıs
2024
Cuma
NEVŞEHİR

Okul servislerinde promosyonlu dönem başladı

Nevşehir’de ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine servis imkanı sunmak amacıyla faaliyet gösteren Efetur’un İşletmecisi Adem Efe, öğrenci taşımacılığını daha cazip hale getirmek amacıyla bir uygulama başlattı.

 2004-2005 eğitim ve öğretim döneminde Efetur’u tercih eden ilköğretim okulu öğrencilerinin her birine, "Kitaplar devletten, Defterler Efetur’dan" sloganı ile yola çıkan Adem Efe, "Hiç de beklemediğimiz bir ilgi ile karşılandık. İlk etapta öğrencilerimizin kitap, kalem ve silgilerini karşılamayı düşünüyorduk, ama ilginin arttığını görünce ilköğretim okulu öğrencileri için sırt çantası, lise öğrencileri için de her 15 öğrenciden birine kendi aralarında yapacakları kura ile 1 adet cep telefonu, Mersin Kız Kalesi ve Cennet-Cehennem gezisini ücretsiz hale getirdik. Ayrıca bu yetmedi, bir de öğrencilerimizi yaş günlerinde de hatırlamak için her öğrencimizin yaş günü pastasını da karşılamayı kararlaştırdık. Nevşehirli öğrenci velileri bu yönlü yaptığımız çalışmalara büyük bir ilgi gösterdi. 1 haftada 250 öğrenci kaydını gerçekleştirdik. Her biri 15 öğrenci alabilecek 10 aracımız bulunmakta. Önümüzdeki günlerde araç sayısını artırmayı planlıyoruz." dedi.

Öğrenci kayıtlarının halen sürdüğünü dile getiren Adem Efe, "Öğrencilerimizin güvenliği bizler için her şeyin üzerindedir. Onları evlerinden alıp, yeniden evlerine bırakıncaya kadar güvenli bir şekilde taşıyabilirsek, kendimizi mutlu hissederiz. Hep öğrenci velisinden almak da olmuyor, öğrenci velilerini de gözetmek, onlara biraz daha katkı sağlamak da gerekiyor. Bu düşünceler içerisinde böyle bir uygulamaya başladık" dedi.

Nevşehir’de Efetur’un öğrenci taşıma ücreti, öğle yemekleri için evlerine gidecek öğrenciler için aylık 45 milyon, gitmeyecek öğrenciler için 35 Milyon lira olarak belirlendi.

iha-nevşehir
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2004 Cumartesi 12:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?