4
Mayıs
2024
Cumartesi
NEVŞEHİR

Okul Sporları Şenlikleri hayata geçiyor

KAPADOKYA OKUL SPORLARI ŞENLİKLERİ 2010 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmeleri hazırlanan '1.Kapadokya Okul Sporları Şenlikleri' 2010 yılında hayata geçiriliyor. Proje kapsamında 300'e yakın gencin eğitilmesi planlanıyor.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün görevinin sadece sportif müsabakalar düzenlemek değil, aynı zamanda gençler için sosyal ve kültürel aktiviteler düzenleyerek onları geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi. Bu kapsamda gençlerin eğitimine büyük katkılar sağlayacağına inandıkları çeşitli projeler ürettiklerini belirten Çintimar, eğitim kalitesiyle Türkiye'nin en başarılı illerinden biri olan Nevşehir'in sportif eğitimdeki başarısını da arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak valilik, ilçe kaymakamlıkları, il özel idaresi ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğinde ilkini 2010 yılında gerçekleştirecekleri 1. Kapadokya Okul Sporları Şenlikleri Projesi hakkında da bilgi veren Muzaffer Cintimar, "Projeyle futbol, atletizm, basketbol, voleybol, badminton ve masa tenisi branşlarında merkez ilçede ve diğer ilçelerde 7-14 yaş gurubundaki çocukları 3 ay süre ile eğitime alacağız. 3 aylık süre sonrasında oluşturulacak olan ilçe karmaları il merkezinde

düzenlenen organizasyonda birbirleri ile karşılaşacak ve burada il karmasını belirleyeceğiz. Okullarda uygulanan eğitim süreçleri analiz edildiğinde bir yıl içerisinde ortalama 200 gün tatil olduğu görülmektedir. 7-14 yaş gurubundaki gençlerin serbest ve okul dışı zamanlarını daha iyi değerlendirmelerine katkı sağlayarak ilimizde sporun tabana yayılmasını sağlamanın yanı sıra başarılı sporcular yetiştirmek. Ayrıca yetenekli olup da maddi imkanları iyi olmayan veya ilçelerde sportif eğitim imkanı

bulamayan özel yetenekli 7-14 yaş gurubundaki 300 çocuğun ihtiyaçları karşılanarak, ayrı ayrı spor branşlarında başarılı birer sporcu olarak topluma adaptasyonunu sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 12:33:04
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 13:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?