6
Mayıs
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Okullara bağış ve yardım uyarısı!

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Okul Aile Birlikleri dışında okul idarecileri ve öğretmenler tarafından okullarda bağış ve yardım toplanamayacağını söyledi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Nevşehir'de eğitim ve öğretim de son yıllarda sürekli artan bir başarı çıtası yakaladıklarını ve Türkiye'nin geleceği olan öğrencilerin daha iyi ortamlar da eğitim ve öğretim görmeleri için çaba gösterdiklerini söyledi. 2007-2008 Eğitim öğretim dönemine sorunsuz bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, velililerden de bazı konularda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Velilerin çocuklarının okulu ile ilgili her türlü şikayetlerini ve görüşlerini kendisine iletmelerini isteyen Fatsa, "Bazı dönemlerde çeşitli sıkıntılar yaşanabiliyor. Örneğin kimi okullarda bağış toplandığı şeklinde bilgiler geliyor.Velilerimizin bu konuda bazen serzenişleri olabiliyor. Ancak okullarda bu paralar odun, kömür, bakım ve onarım çalışmaları için toplanıyor. Aynı zamanda maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarından bu paralar alınmıyor. Hem bu bağışlar Okul Aile Birlikleri tarafından gönüllülük esasına göre yapılıyor. Velilerimiz bu bağışları kendi çocukları için yaptıklarını da unutmasınlar. Bu harcamaların yanında çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmeleri için sınıflarına bilgisayar, prodüksiyon cihazı gibi eğitim araçları da alınıyor.Tüm bunlar şayet Okul Aile Birliği tarafında değil de okul idarelerince yapılırsa velilerimiz bize bu durumu bildirsinler. Bize başvuran velilerin kimlikleri gizli tutulacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 14:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?